4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Tapu'da yeni sisteme tam not

TAPU'DA YENİ SİSTEME TAM NOT

Ordu Tapu Müdürlüğü'nde başlatılan yeni uygulamayla vatandaşların işlemleri kısa zamanda çözümlenirken, geçmiş dönemlerde yaşanan olumsuzluklar da giderildi.

Yeni sisteme göre vatandaşlar, işlemlerini hangi memurun yaptığını bilmediği gibi daha önce tartışma konusu olan işlem harçları da bankalara yatırılıyor.

Ordu Tapu Müdürlüğü'ndeki yeni uygulama vatandaşlardan olumlu not aldı. Yeni uygulamada işlemler memur-vatandaş karşı karşıya gelmeden yapılırken, vatandaşlar işlemlerinin hangi memur tarafından yapıldığını bilmeden Müdürlükten ayrılıyor. Ordu Tapu Müdürü Nazım Şahin, yeni uygulamayla vatandaşın işlemini hangi memurun hazırladığını dahi bilmediğini, herkesin numaratör vasıtasıyla eşit sıraya girdiğini, ayrıca internet randevu sistemini devreye soktuklarını ve böylelikle birçok olumsuzluğu ortadan kaldırdıklarını söyledi.

HARÇLAR BANKAYA YATIRILIYOR

Şahin, yeni uygulamayı şöyle anlattı:

"Müdürlüğümüze gelen vatandaş, numaratörden görevlimiz yardımıyla numarasını alıyor, başvuru masamıza evrakı teslim edildikten sonra gayrimenkul üzerinde işlemin yapılmasına engel bir durumun bulunup bulunmadığı ve müracaat eden şahsın işlem sahibi olup olmadığının kontrolü yapıldıktan sonra başvuru istem belgesi alınıyor. İşleme ait evraklar ve tapu kayıtları kontrol edildikten sonra cep telefonuna mesaj gönderiliyor ya da sorumlu personelimiz vatandaşı arayıp bilgilendiriyor. İşlem hazırlandıktan sonra

sorumlu personel tarafından gönderilen mesajla birlikte işlem harcının, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank merkez şubelerine veya binamızdaki tahsilat veznesine ödenmesi isteniyor."

Tapu Müdürlüğünde işlem yaptıracak vatandaşların, cep telefonlarına mesaj yoluyla bildirilen randevu saatine uymalarını, aksi halde randevularının bir sonraki işgününe erteleneceğini de belirten Şahin, işlemleri tamamlanan vatandaşların randevu saatinde Tapu Sicil Müdürlüğüne gelirken alıcı, satıcı gibi bütün taraflarla birlikte nüfus cüzdanı asılları ve banka dekontu asılları ile birlikte gelmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

TAKİP MASASI TAKİPTE

Tapu Müdürlüklerinde işlem yaptıran vatandaşların Genel Müdürlükçe oluşturulan takip masalarınca arandığını ve sunulan hizmet hakkında bilgi alındığını belirten Nazım Şahin, "Genel Müdürlüğümüz Türkiye genelinde 22 noktada takip masaları kurmuştur. Tapuda iş yaptıran insanların takip masalarında telefon numaraları bulunmaktadır. Sondaj usulüyle bu vatandaşlarımız aranıyor, herhangi bir olumsuzlukla karşılaştılar mı, işlemleri zamanında yapıldı mı, kendilerine iyi davranıldı mı gibi konularda anketler

dolduruluyor. Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bu uygulamalar sonucunda ciddi anlamda olumlu değerlendirmeler alınmıştır" diye konuştu.

Ordu Tapu Müdürlüğü'ne işlem yaptırmak üzere gelen vatandaşlar da, yeni uygulamalardan çok memnun olduklarını, zaman kaybı olmadan işlemlerini yaptırabildiklerini, en önemlisinin tapu çalışanlarıyla ilgili olumsuz düşüncelerin ortadan kalktığını söylediler.

TAPU'DA YENİ SİSTEME TAM NOT
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 16:32:04
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 18:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?