3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Tarımsal verimlilik artacak

ORDU'DA TARIMSAL VERİMLİLİK ARTACAK

Ordu'da Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Model çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen bölge tanıtım toplantısı yapıldı.

Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, bakanlık yetkilileri, tarım kredi kooperatifleri, ziraat odaları, üretici ve ihracatçı birlikleri, akademisyenler ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda il tarımsal üretiminin ürün bazında il ekonomisindeki yerinin detaylı olarak tespit edilmesi ve üreticilerin yapısı değerlendirildi. Proje sonuçları doğrultusunda toplam refahını maksimize edecek yaklaşımların yerinde tespit edilmesi üzerinde duruldu. Böylece havza projesinin sosyal alt yapısını tamamlamak üzere havza bazında yapılacak çalışmalarla yerinde yapılan görüşmeler sonucu, bölge insanında katkısında sağlanacağı belirtildi.

Model hakkında detaylı bilgi veren Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Daire Başkanı Hasan Dursun, modelin amaç ve hedeflerini açıkladı. Tarımsal havzaları belirleyerek sağlıklı tarım envanterlerini hazırlamayı hedeflediklerini ifade eden Dursun, "Bununla beraber üretim planlamasına imkan sağlamak, hangi ürünün nerede ne kadar üretilebileceğini belirmek ve çiftçilerimizin gelirini artırmak istiyoruz. Ayrıca, geleceğe ait ürünlerde artışı sağlamak, doğal kaynakları korumak ve sürdürülebilir kullanımını sağlamak, havza bazlı planlama ve yönetimiyle ilgili sektör talebini karşılamak, muhtelif senaryolara göre üretimi planlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

ORDU'DA TARIMSAL VERİMLİLİK ARTACAK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 16:49:05
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 00:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?