3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Tatile çıkan astımlılara uyarı!

TATİLE ÇIKAN ASTIMLILARA UYARILAR

Medical Park Ordu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Osman El Jundi, astım hastalarını tatile çıkmadan önce dikkat etmeleri gereken beş noktaya dikkat çekti.

Uzm. Dr. Osman El Jundi, astımlı hastaların seyahat ederken bazı konulara özellikle dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Bu önlemleri almanın astım hastalığının sıkıntısını seyahat sırasında hissetirmeyeceğini vurgulayan Jundi, şöyle konuştu: "Seyahat sırasında sırt çantanızda kurtarıcı ilacınız ve diğer ilaçlarınız bulunduğundan emin olun. Uçak yolculuğu yapıyorsanız uçağı bindiğinizde yanınıza alacağınız çantada ilaçlarınızı bulundurun. Sigara içilmeyen bir oda veya hatta oteli tercih edin. Misafirliğe

kalmaya gidiyorsanız sigara içilip içilmediğini ve evde evcil hayvan olup olmadığını öğrenin. Ona göre otelde kalmayı tercih edebilirsiniz. Egzersiz yapmak istiyorsanız ısınma hareketleri yapmaya özen gösterin. Egzersiz esnasında sık sık mola verin. Egzersiz sonrası gevşeyin ve hafif yürüyüş yapın."

ALERJİNİZİ KONTROL ALTINA ALIN

Sıcak havanın astımlılar üzerinde etkileri olduğunu da belirten Jundi, yaz mevsiminde aşırı sıcak havada astımı tetikleyen bazı unsurların olduğuna dikkat çekti. Bunların, yüksek nem oranı, hava kirliliği, çimen, çiçek, ağaç polenleri, yüksek nem oranına bağlı küf ve mantar, yüksek nem oranına ve ev tozuna bağlı ev tozu akarları olduğunu vurgulayan Jundi, bu durumlarda şu hususları uygulamak gerektiğini belirtti: "Alerijiniz kontrol altına alınmalıdır. Kontrolsüz alerjiler astım atağına neden olabilir.

Günlük astım tedavinizi aksatmayın. Kurtarıcı tedavileriniz (inhaler) yanınıza almayı unutmayınız. Hava durumunu takip edin. Yeni biçilmiş çimenin üzerinde veya etrafında bulunmayın. Bahçe işleri yaparken eldiven ve maske takınız. Oda ısısını azaltmak için klima kullanın. Klimanızı düzenli olarak temizleyin. Mobilyanızı temizlenirken ıslak bir bez kullanın. Polen düzeyleri ve nem oranı yüksek olunca araba ve ev pencereleri kapatıp klimayı tercih edin."

TATİLE ÇIKAN ASTIMLILARA UYARILAR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 10:27:04
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 13:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?