9
Mayıs
2024
Perşembe
ORDU

TEDAŞ Genel Müdürü Ordu'da

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürü Haşim Keklik, elektrik borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin Elektrik Barışı Projesi’nden elde edilen 1.1 katrilyon lira gelirin 350 trilyon lirasının tahsil edildiğini söyledi.

İllerdeki çalışmaları yerinde görmek amacıyla çıktığı Karadeniz gezisi sırasında Ordu’ya gelen Genel Müdür Haşim Keklik, Elektrik Barışı Projesi hakkında bilgi verdi. Söz konusu projeden yararlanmak isteyen abonelerin borçlarının 24 aya kadar taksitlendirildiğini hatırlatan Keklik, "Elektrik Barışı Projesi doğrultusunda 1.1 katrilyon lira gelir gelecek. Bugüne kadar ödenen taksitleriyle bu rakamın 350 trilyon lirasını tahsil ettik. Geriye kalan rakam taksitler halinde ödenmeye devam ediyor" dedi.

Kayıp kaçak oranının düşmesi için çalışmaların sürdüğünü, bunun için bölgeler bazında 500 kişilik özel eğitimden geçirilmiş timler hazırlandığını da belirten Haşim Keklik, "Kayıp-kaçak durumu ekonomiye yük getiren ve devletimize önemli kayıplar verdiren bir sorun haline gelmişti. Bölgeler bazında kurduğumuz timlerle bu durumun önüne geçmeye çalıştık. Şu ana kadar 250 trilyon lira ceza tahakkuk ettirildi" diye konuştu.
Sakarya’da meydana gelen ve bir TEDAŞ görevlisinin silahlı saldırıya uğramasıyla sonuçlanan olaya da değinen Keklik, "Arkadaşlarımız oraya kaçak elektrik kullanıldığı için gitmedi. Borcu olup ödemeyen abonenin elektriğini kesmeye gitti. Ancak şartlı salıvermeden yararlanan bir sabıkalının saldırısına uğradı. Olay yargıya intikal ettiği için bu konuda konuşmak doğru olmaz" diye konuştu.
Elektriğe zam yapılmayacağını, yerli kaynaklara yönelmelerinden dolayı üretim artışı sağladıklarını, ceza oranlarını da yüzde 7’den önce yüzde 5’e, ardından yüzde 4’e düşürdüklerini kaydeden Keklik, yeni indirimler olabileceğinin sinyallerini de verdi. Keklik, şunları söyledi:
"Yerli üretimden verim almaya başladık. Ceza oranlarını düşürdük. Bu durumda bile yüzde 25 gelir artışımız oldu. Kayıp-kaçak oranında da önemli bir mesafe alırsak bu avantajı aboneye yansıtacağız."

METİN AKYÜREK-ORDU (İHA)
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2003 Pazar 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 12:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?