3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Tek başına trafiği durdurdu

TEK BAŞINA TRAFİĞİ DURDURDU

Ordu'nun Ünye ilçesinde Çevre Koruma Derneği tarafından, "Üniversite Kavşağı'nda sinyalizasyon istiyoruz" eylemi yapıldı.

Trafik kazalarının çok olduğu bir bölge olan Üniversite Kavşağı ve Aynikola mevkii arasında meydana gelen kazalara son vermek için Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne defalarca dilekçe yazılmasına rağmen sinyalizasyon sisteminin kurulmadığı gerekçesiyle Ünye Çevre Derneği Koruma Başkanı Ogün Sanioğlu ve yönetiminin düzenlediği eyleme; Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Hasan Şimşek, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, çevredeki esnaf, öğrenciler

ve vatandaşlar destek verdi.

Fakülte Kavşağı'nda bulunan üst geçidin fazla yüksek olduğundan yayaların kullanmadığını söyleyen Çevre Koruma Derneği Başkanı Ogün Sanioğlu, "Bu üst geçidi buraya yapmışlar. Teşekkür ediyoruz, ancak hiç kullanışlı değil. Bizce buraya üst geçit değil sinyalizasyon yapılmalıydı. Hadi o olmadı bari alt geçit olsaydı. Bu yolda devamlı trafik kazaları oluyor, bunların önlenmesi için başta kaymakamlığa ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne dilekçe yazdık ama sonuç alamadık. Sonuç alınması için kaç canın daha bu

yolda ölmesi gerekiyor. Bizler bu yol güzergahında sadece buraya değil, Aynıkola mevkiinde de sinyalizasyon istiyoruz. Yetkililer sesimizi neden duymuyor?" açıklamasını yaptı.

ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek ise yaptığı açıklamada, "Sayın Kaymakamımızın ve Belediyemizin bu konu hakkında gayretleri var ama netice yok. Bizler burada kazalar olmasın, hayatlar solmasın istiyoruz. Bazı yerlerde görüyoruz yedi-sekiz sinyalizasyon varken, biz de ise iki-üç tane" diye tepki gösterdi.

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yılmaz da, "Karayolları gerekli incelemeyi yapmıştır, ancak burada bulunan üst geçit kullanılmıyor, yaşlılar için uygun değil" açıklamasını yaptı.

Çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlar, "Buraya mutlaka sinyalizasyon olması gerekiyor. Hadi insanları üst geçitten gönderdiniz, peki sola dönen araçları nasıl döndüreceksiniz. Sağa dolmuş yanaşıyor, sola dönecek olan sol şeride geçiyor, arkadan gelen araç şimdi nereden geçsin, biz buraya mutlaka sinyalizasyon istiyoruz" dediler.

Konuşmaların ardından Çevre Koruma Derneği Başkanı Ogün Sanioğlu tek başına yolun ortasına geçerek araçları durdurdu ve, "Burada hız limiti 50, neden süratli gidiyorsunuz? Biraz daha dikkat edin" uyarısında bulundu.

TEK BAŞINA TRAFİĞİ DURDURDU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 16:40:04
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 16:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?