3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Tekel binası Adliye Sarayı'nın

ORDU TEKEL BİNASI ADLİYE SARAYI'NIN OLDU

Ordu-Giresun karayolu üzerinde Adliye Sarayı'nın yanında bulunan ve üzerinde idare binası, depo ve lojmanların yer aldığı yaklaşık 10 dekarlık TEKEL'e ait alanın durumu belli oldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, TEKEL binasının Adliye Sarayı Ek binası olarak hizmet vereceğini açıkladı. TEKEL'in özelleştirilmesinden sonra hazineye kalan binayı daha önce Ordu Sosyal Güvenlik il Müdürlüğü, Adalet Hizmet binası olarak kullanılmak üzere Adalet Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak kullanılmak üzere Ordu Valiliği'nin talep ettiğini hatırlatan Yılmaz, yapılan değerlendirmeler sonucu binasının Adalet Bakanlığı'na tahsis edildiğini belirtti.

Yılmaz, "Yaptığımız değerlendirmeler neticesinde Ordu Adalet Sarayının artık ilimize küçük geldiği ve acilen yeni veya ek bir binaya ihtiyaç duyduğunu tespit ettik. Çok değerli olan TEKEL binasının Ordu Adalet Hizmet Binası olarak kullanılmasının daha rantabl bir karar olacağına karar verip çalışmalarımızı bu yönde sürdürdük. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2010 tarihli yazı ile verilen kararda TEKEL binasının Ordu Adliyesine devri uygun görülmüştür. Çağdaş hukuk sistemimizin uygulayıcısı olan avukatlarımız, hakimlerimiz ve tüm adalet personelinin daha etkin ve işlevsel çalışma ortamının yaratılmasına hukuk sisteminin etkin bir yapıya kavuşturulmasına yönelik çalışmalara hep önem verdik,vermekteyiz" dedi.

Yılmaz ayrıca, daha önce babasının cenazesine katılmak üzere Ordu'ya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, Adliye Sarayı'nı gezdiği sırada binanın yanındaki boş arsaya yeni bir ek bina inşa edileceğinin sözünü de verdiğini hatırlatarak, "Boş arsaya yapılacak ek bina ile ilgili ihale çalışmaları başladı. Adliye Sarayı'nı tam donanımlı bir kompleks haline getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

ORDU TEKEL BİNASI ADLİYE SARAYI'NIN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 12:59:04
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 13:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?