3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Teleferik mahkemelik oldu

ORDU'DA TELEFERİK MAHKEMELİK OLDU

Ordu Belediyesi tarafından ihalesi yapılan teleferik için Boztepe'de 5 dönüm yer bağışlayan aile, belediye'nin şartlı bağış kararına uymadığı gerekçesiyle Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

Boztepe bölgesinde teleferik istasyonu için yer bağışlayan Varol ailesi, açtıkları davada ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz konulmasını istedi. Mahkemeye verilen dilekçede özetle şunlar kaydedildi: "Bağışlanan taşınmaza, bağış şartına uygun olarak Ordu Belediyesi tarafından teleferik ayakları konulması ve teleferiğin kullanımına ilişkin tesisler (iniş-kalkış istasyonları, kabin depoları, motorları, bakım kontrol ve teknik personel binası, tuvalet, otopark vs.) Ordu Belediyesi'ne bağışlanan taşınmazın imar durumu bağışlayanlarca 'günübirlik tesis alanı' olarak bilinmektedir. Ancak Ordu Belediyesi tarafından bağışlanan taşınmazın imar durumu 'Belediyece düzenlenecek sosyal tesis' olarak değiştirilmiş ve bu durum bağışlayanlardan saklanmıştır. Bağışlanan taşınmazın üzerine restoran, kafeterya vb. tesis yapılarak burayı 3. kişilerin ticari işletmesi haline getirmesi bağışlama işleminin amacına aykırılık oluşturmaktadır. Yapılacak tesisler 3. kişilere gelir sağlamaya matuftur. Bağışlayanların amacı bağış konusu taşınmazın üzerine ticari faaliyet değil, Ordu turizmine katkıda bulunmaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 13:48:02
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 11:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSKENDER DUMAN IP: 94.54.220.xxx Tarih : 22.06.2010 22:52:51

Yıllardır Ordu'muzun hayali olan bir proje daha yapımına başlanmadan spekülasyonlar başladı. Yakında projeyi durdurursunuz yada iptal edersiniz sonra ne mi olur. Or-gi Havaalanının başına gelen, Ordu çevreyolunun başına gelen, Ordu Limanının başına gelen olur yani tozlu raflarda yerini alarak unutulur gider....!!!!!   Bakın bu bir yarış hem ülkeler bazında hem de iller ve beldeler bazında yarış halindeyiz bunu görün artık.  Samsun ikiztepeler teleferiği yaptı bile, Giresun yaylalarına tatil köyünü hizmete açtı bile, Rize termal kaynaklarını insanların hizmetine çoktan sundu, Macahel, Sahara ve Kaçkar dağları milli park ilan edileli çok oldu, Çoruh, İyidere, Solaklı ve Fırtına ırmaklarında yıllardır rafting yapılıyor. Biz Ordulular ne yapıyoruz. Lütfen daha olumlu ve yapıcı olalım. Bu bir yarış bunu bilelim ve yarıştan kopmayalım.