7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

TEMA'dan eğitim brifingleri

Koç Topluluğu ve TEMA Vakfı tarafından ortaklaşa hayata geçirilen "Ülkem İçin" ve "Meslek Lisesi Memleket Meselesi” Projeleri kapsamında Giresun'da öğrencilere yönelik eğitim çalışması düzenledi.


İl Özel İdare Kültür Sitesi'nde düzenlenen toplantıya Opet Giresun Espiye Tesis Müdürü Ahmet Özyer, TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan ve TEMA eğitmeni Muzaffer Köksal ile öğrenciler katıldı.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Opet Espiye Tesis Müdürü Özyer, Koç Topluluğu'nun, 2008 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı ve TEMA Vakfı'nın desteğiyle yürüttüğü "Ülkem İçin" projesi ile Türkiye'nin 7 farklı bölgesinde toplam 7 adet "Ülkem İçin Ormanı" oluşturduğunu, projenin devamı niteliğinde gerçekleştirilen çalışma ile sadece orman alanları oluşturmakla kalmayıp mevcut yeşil alanların korunması için ormanların bulunduğu illerdeki çocuklara ve gençlere yönelik bir bilinçlendirme kampanyası düzenlediklerini de söyledi.


Özyer, okullu gençlerde çevre bilincini geliştirmek ve doğal kaynakların verimli kullanılmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 18-30 Aralık tarihleri arasında düzenlenen kampanya çerçevesinde Giresun'un da aralarında bulunduğu Ankara, Batman, Karaman, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ'daki "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" ile daha önceki yıllarda "Ülkem İçin" projeleri kapsamında yenilenen ve ihtiyaçları giderilen ilkokullardaki öğrencilere çevre eğitimi verildiğini belirtti.


"TOPRAK YOKSA HAYAT YOKTUR"
TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan da öğrencilere erozyon, çölleşme, küresel ısınma ve doğanın eko sistemi üzerine geniş bir brifing sundu. Küresel ısınma ve artan erozyon sonucu dünyanın bir çok ülkesi kadar Türkiye'nin de hızla çölleştiğini belirten Gözükan, "Erozyon tehlikesinin varlığını ve dehşetini kamuoyunun baskısı ve desteğiyle aşmaya çalışacağız. Bu tehlikeye karşı devlet politikasının oluşturulmasına yardımcı olacağız ve bu sorumluluğu genç kuşaklara taşımak için Vehbi Koç Vakfı'nın da önderliğinde kurulan Genç Tema ve Opet destekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Topraklarımızı ve doğal varlıkları korumak için çalışmalarımızı azimle ve aşkla sürdürüyoruz. Çünkü toprak yoksa ekmek, su, meyve yoktur. Kısaca toprak yoksa hayat da yok demektir. Toprağımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız" dedi.


Daha sonra Tema Ordu eğitim sorumlusu Muzaffer Köksal'da öğrencilere "temel çevre sorunları,toprak erozyonun sebep, sonuçları ve çözümleri, küresel ısınmanın sebepleri sonuçları ve neler yapılabilir " konularında sunum yaptı. Köksal, " Bir nefeslik havaya, bir yudumluk suya, bir dilim ekmeğe muhtaç kalmamak için toprağımıza, çevremize ve doğal hayatın korunmasını hep birlikte yapmalıyız" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 17:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?