5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

TMO'yu valiye şikayet ettiler

Ordu'da bazı köy muhtarları, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin(TMO) randıman ölçülmesi amacıyla aldığı fındıkları üreticiye geri vermediğini iddia ederek, Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl'e şikayette bulundu. 

İl Genel Meclis Salonu'nda düzenlenen Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin olağanüstü genel kurul toplantısı Vali Said Vakkas Gözlügöl'ün başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan çalışmalar değerlendirildi. Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, köylerde yol ve içme suyu problemlerinin kısa sürede giderilmesinin hedeflendiğini belirterek, 2007 yılı sonuna kadar içme suyu ve yol sorunu olan köy kalmaması gerektiğini söyledi. Muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Vali Gözlügöl, "İlimizde 488 köyün hepsi aynı seviyededir. 2007 sonuna geldiğimizde, hep beraber göğsümüzü gererek köylerde yol ve içme suyu çalışmalarını tamamlamış olmamız gerek. Bu iş sizindir, para da sizindir. İşi sahiplenmelisiniz. 2007 programını ne kadar akılcı, ayakları yere basan şekilde yaparsak daha başarılı oluruz'' dedi. 

Toplantıda söz alan Cumhuriyet Köyü Muhtarı Ali Osman Bindaş, halen fındık alımlarını devam ettiren TMO'dan şikayetçi oldu. Muhtar Bindaş, TMO'nun kendisine fındık veren üreticisinin her çuvalından randıman ölçülmesi için yaklaşık 250 gram fındık alınması gerekirken 3 kilograma yakın fındık alındığını, randıman ölçümünün yapılmasından sonra bu fındığın geri verilmediğini ileri sürdü. Bindaş, "TMO'nun bu yaptığı haksızlıktır. Buna bir çare bulun" dedi. 

Sorunu dinleyen Vali Gözlügöl, duruma müdahale edeceğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 17:27:10
Güncelleme :19 Ekim 2006 Perşembe 17:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?