3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

TOKİ konutları teslim edildi

ORDU'DA TOKİ KONUTLARI TESLİM EDİLDİ

Ordu'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 742 konutun hak sahiplerine teslim edilmesi süreci tamamlandı.

Şehir merkezini tepeden gören bir arazide inşa edilen 742 konutun inşaat ve iskan işlemlerinin tamamlanmasının ardından kısa zamanda hak sahiplerine teslim edildi.

Mayıs ayında başlayan ve her gün bir blokta bulunan dairelerin hak sahiplerine teslim işlemi, bir ayda tamamlandı. Hak sahiplerinin yavaş yavaş evlerine geçmeye başladığı TOKİ konutlarına her gün belirli saatlerde otobüs seferi yapılıyor. Ordu Belediyesi ile Ordu Şoförler Odası arasındaki görüşmelerin tamamlanmasıyla konut alanına yeni bir dolmuş hattı eklenecek veya mevcut hatların güzergahına TOKİ konutları da eklenecek.

"3 BİN 500 KONUT İNŞA EDİYORUZ"

AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, 3 yıl önce başlayan ancak hukuki sebeplerden dolayı bir süre geciken TOKİ konutlarını tamamlayarak hak sahiplerine teslim edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hükümet olarak çağdaş bir şehircilik anlayışından yola çıkarak TOKİ vasıtasıyla konut yapımına ağırlık verdiklerini dile getiren Yılmaz, "Ordu'da daha önce Fatsa ilçesinde 320 konutun inşaatını tamamlayıp hak sahiplerine teslim etmiştik. Halen Ünye'de 448 konutun inşaatı bitti, iskan çalışmaları

sürüyor. Gölköy'de ise 208 konutun inşaatı hızla sürüyor. Yine Karacaören mevkiinde TOKİ'nin memurlar için bin 110 konutun yapımı sürüyor. Mevcut konut alanına eklenen bir araziye de 660 konut daha inşa edilecek. Yeni Aybastı'da 254 konutun inşaatı da sürüyor. Tüm bu inşaat alanlarına ayrıca okul, cami, şadırvan, sağlık ocağı ve alışveriş merkezi gibi sosyal tesislerde inşa ediliyor. Bütün bunlarla Ordu il genelinde 3 bin 500 konut inşa edilmiş olacak" dedi.

ORDU'DA TOKİ KONUTLARI TESLİM EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 13:17:03
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 15:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat FİDAN IP: 78.167.147.xxx Tarih : 4.07.2010 08:52:50

Aybastı'da başlamayan konutun inşaası nasıl devam ediyor anlamadım.