3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

TOKİ kura çekiminde gerginlik

ORDU'DA OLAYLI KURA ÇEKİMİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Memur-Sen iş birliğiyle yapılan Ordu Memurkent Konutları'nda hak sahiplerinin kuraları çekildi.

Bir grup üye, kura çekiminin yasalara ve tüzüğe aykırı olduğunu belirterek işlemin durdurulmasını İstedi. Bu sırada yaşanan tartışmalara çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine bir kısım hak sahipleri ve kurayı çekecek olan TOKİ yetkilileri katıldı. Ancak kura çekiminin yasalara aykırı olduğunu belirten bir kısım üye, kura çekiminin durdurulmasını istedi. Bazı üyelerde bu görüşe destek verince tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmaların sürmesi üzerine salona çevik kuvvet ekipleri çağrıldı. Salona gelen çevik kuvvet ekipleri, TOKİ yetkilileri ile hak sahipleri arasına duvar ördü. Tüm bunlara rağmen kura çekimini

engelleyemeyen üyeler, işlemin durdurulması talebiyle savcılığa başvurdular.

Kura çekimine itirazı bulunan üyeler adına bir açıklama yapan Kasım Müezzinoğlu, "Bu kura çekimi yasal değildir. Çünkü kooperatifler yasasına göre 15 gün önceden üyelere çekim hakkında bilgi verilmesi lazım. Bana 2 gün önce cep telefonu mesajı ile bilgi verildi. Bu durum ayrıca tüzüğümüze de aykırı. Diğer yandan ben buradayım ama TOKİ benim adıma kura çekiyor, bu olmaz. Bize ödemeler 500 liranın üstüne çıkarılmayacak denmişti, 700 Liraya çıkarılmış. Bize ödemeler eve girmeden başlamayacak denmişti, kura

çekiminden 4 ay sonra ödemeler başlatılıyor. Daire fiyatı 92 bin liradan dediler, 107 bin liraya yükselttiler. 130 metrekarenin ilk taksidini yatırdık, dairelerin 120 metrekareye düşürüldüğünü öğrendik. Böyle şey olmaz" dedi.

Öte yandan tüm itirazlara rağmen güvenlik önlemleri altında kura çekimine devam edildi. Ocak ayında yapılan kurada olaylar çıkmış ve kura çekimleri noter kararı ile ertelenmişti. Tartışmalara sebep olan bodrum katlar kuradan çıkartılmıştı.

ORDU'DA OLAYLI KURA ÇEKİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 17:04:05
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 17:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?