3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

TÜBİTAK Yarışması'na 12 proje

TÜBİTAK PROJE YARIŞMASI ORDU'DAN 12 PROJE

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu (TÜBİTAK) tarafından ortaöğretim okulları arasında açılan proje yarışmasına Ordu'dan 12 proje katılmaya hak kazandı.

Ocak ayında başlayan araştırma projeleri yarışmasına yapılan toplam 3 bin 126 projenin değerlendirmesi jüriler tarafından yapıldı.12 bölgeye ayrılan proje değerlendirmelerinde sergiye katılacak projelerin listesi belli oldu. Buna göre, Samsun Bölgesi'nde yer alan Ordu'da 12 proje sergilenmeye hak kazandı. Ordu'dan biyoloji alanında 4 proje, fizik alanında 2, kimya ve matematik alanında 3'er proje yarışmaya katılmaya hak kazandı.

6 proje ile en çok projeyi Anadolu Lisesi hazırlarken, Fen Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi 2, Fatih Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi 1'er proje hazırladı. Sergilenecek projeler içerisinde Ordu Anadolu Lisesi'nden Engin Deniz Ayhan tarafından biyoloji alanında, Ahu Feyhan Fidan'ın rehberliğinde 'Koloni ısıtma sistemlerinin geliştirilerek verim artışına olan etkilerinin araştırılması' projesi, aynı okuldan Berker Karadeniz tarafından biyoloji alanında, öğretmen Sibel Altun rehberliğinde 'Trabzon Hurması yaprağının temizlik materyali olarak kullanılması' projesi, Oğuzhan Altunel tarafından biyoloji alanında 'Fotosentez sayesinde yaprağa fotoğraf negatifi geçirme' projesi, Tuğçe Kuz tarafından öğretmen Tülün Alp rehberliğinde biyoloji alanında 'İki siyahın mucizesi' projesi yer aldı.

Anadolu Lisesi'nden Fatma Nur Akgül tarafından fizik alanında hazırlanan 'Yanar o anda söner' adlı proje, F. Ali Kırmızıgül tarafından hazırlanan 'İnfared ışık teknolojisi kullanarak kalorifer tesisatının ısıtılması' projesi sergilenecek projeler arasında yer aldı. Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Abdurrahman Aktaş ve Teyfik Taha Unat tarafından kimya alanında hazırlanan 'Oksijenle gelen başarı' projesi, Fen Lisesi'nden Onur Abdullah Aşan ve Ezgi Saraç tarafından hazırlanan 'Karbontetraklorür-iyot çözeltisinin ısı çözeltisinde ve ısı yalıtımında kullanılması' projesi, Ahmet Enes Örnek ve Kemal Bala tarafından hazırlanan 'Katı toprak fazındaki sorbentlerde tutulan iyonların pil etkisi ile iyon değişimlerinin sağlanması' projeleri yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Fatih Anadolu Lisesi'nden matematik alanında Minel Özel ve Aşenur Yayla tarafından, öğretmen Taner Kalyıncu rehberliğinde hazırlanan 'Şehrin yollarından bir teoremin ispatına yolculuk' projesi, Ordu Anadolu Öğretmen Lisesi'nden matematik alanında, Aykut Eren Yüksel ve Murat Furkan Meydan tarafından hazırlanan 'Doğal sayıların kuvvetlerinin sonlu toplamı' projesi, Ticaret Meslek Lisesi'nden Kaan Karaman tarafından öğretmen Yılmaz Beyaz rehberliğinde hazırlanan 'İki basamaklı sayılarda kare bulmaca' projesi yarışmaya diğer projelerle yarışacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 15:02:01
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 18:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?