3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Turizm Doğu Karadeniz'e kayacak

TURİZM DOĞU KARADENİZ'E KAYACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin daha çok sıcak iklimi tercih ettiklerini söyleyerek, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yabancı turistleri Karadeniz'e yönlendirmeye başlayacaklarını söyledi.

İki gün devam eden Ordu ili ziyaretleri kapsamında İHA'nın sorularını cevaplandıran Bakan Günay, Ege ve Akdeniz'deki gibi 'Mavi Tur' yerine Karadeniz'de 'Yeşil Tur' başlatacaklarını söyledi.

Türkiye'ye gelenlerin çoğunun sıcak iklime, Akdeniz'e geldiğini, ancak son dönemde yeşil turizmin daha çok önem kazandığına dikkat çeken Bakan Günay, "Peki bu yeşil, yaylalar, denizle yeşilin iç içe geçtiği bu bölgenin alıcısı yok mu? Var. Şimdi Dünya'da yeni bir gelişme başladı bizim bölgemizde. Sadece kuzey ülkeleri değil, arap ülkeleri, körfez ülkeleri, Suriye buralardan da gelmeye başladılar ve onlar sıcak deniz kenarı değil, yeşil dağ başı, ağaç gölgesi arıyorlar. Şimdi ben Vali Bey söylüyor, arkadaşlarımdan öğreniyorum. Akkuş'a kendiliğinden körfez ülkelerinden kendiliğinden gelip o kötü evleri tutup yerleşen turistler olmaya başladı. Trabzon'a, Artvin'e kendiliğinden körfez ülkelerinden insanlar gelmeye başladılar" dedi.

"KARADENİZ KALKINACAK"

Kabinede görevli 4 bakanlıkla birlikte Karadeniz için kolları sıvadıklarını söyleyen Bakan Günay, "Karadeniz Bölgesi'nde turizmle ilgili bir mastır planı yapmaya çalışıyoruz. Yaylalarımızı sahile inmek zorunda kalmadan nasıl birbirine bağlarız, tabiatı bozmadan, doğayı bozmadan yeşili tahrip etmeden nasıl bir yayla güzergahı oluştururuz. Nasıl gençler bilecekler, Akdeniz'deki 'mavi tur' gibi, nasıl Karadeniz'e bir yeşil tur, yeşil yolculuk yapabiliriz. Şimdi bu konuda İstanbul ve Ankara'da çeşitli ön çalışmalar yaptık. İkizdere'de bir toplantı yapacağız Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Projesi. Akdeniz'de oteller yapılırken insanlar gülüyorlardı bunlarda kim kalacak diye. Şimdi yaptıklarımızın meyvesi 5-10 yıl sonra görülecek. Çocuklarımız gurbete gitmeden bu yaylalarda lokanta, butik otel gibi çalışmalar yapsınlar ve ekmek yesinler. Sadece Antalya'ya 9 milyon turist geliyor. Mısır'a gelen turist kadar turist geliyor. Şimdi Karadeniz Bölgesi'nde de bunu yapmaya çalışıyoruz. Anadolu içlerindeki yaylamızı, doğamızı, ağacımızı, yemişimizi, balımızı öğretmeye ve turizmin oluşturacağı bereketten Anadolu işçimizi de yararlandırmaya çalışıyoruz. Antalya'ya, sadece Antalya'ya 9 milyon turist geliyor. Mısır'a gelen turist kadar sadece Antalya'ya geliyor. Antalya'ya 15 sene önce 1 milyon geliyordu. Şimdi Karadeniz'i buna getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

TURİZM DOĞU KARADENİZ'E KAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 17:07:01
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 17:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?