5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

'TÜSİAD 28 Şubat özlemi çekiyor'

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyelerini boykotla tehdit etti. 

Ordu'nun Fatsa İlçesi'ndeki temsilciliklerini ziyaret eden Ahmet Gündoğdu, TÜSİAD üyelerinin 28 Şubat'ın sözcülüğünü bırakıp meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılması için çaba göstermesi gerektiğini söyleyerek, bu çevrenin mallarını boykot etmeleri halinde sokakta su bile satamayacaklarını belirtti. Türkiye'de eğitim sorunu çözülmeden ekonomik, kültürel ve siyasal hiçbir sorunu çözmenin mümkün olmadığını kaydeden Gündoğdu, "Bugünkü eğitim sisteminde sınav amaç haline getirilmiş. Sınavın dershanelerde kazanıldığı ve okulların diploma alma merkezleri olduğu anlayışı öğretmene ve eğitime saygınlığı bitirmiştir. Bu nedenle eğitim sistemini ortaöğretim kurumları ve üniversitelere öğrenci hazırlayan yapıdan kurtarmalıyız. Eğitimimizde ahlaka ve teknolojiye ağırlık vermeliyiz. Ülkemizde demokratikleşememe sorunu var. Demokratikleşebilmenin anahtarı da eğitimdir" dedi. 

Demokratikleşmenin önünde başta 28 Şubat sürecinin keyfi uygulamalarına destek veren Anayasa bulunduğunu savunan Gündoğdu, çağı okuyan bir Anayasa'ya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Gündoğdu, "Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) gibi antidemokratik uygulamalar, mevcut Anayasa'dan keyfilik buluyor. Milletin değerlerine meydan okuma cüreti gösteriyorlar. TÜSİAD ise bir taraftan gazetelere 'mesleki eğitim meselesi memleket meselesidir' diye ilan veriyor. Diğer taraftan 'katsayı engeli kalkmasın' diye dayatıyor. Bu anlayışlar maalesef 28 Şubat özlemini çekiyor" diye konuştu. 

TÜSİAD üyelerinin, "Sermayemizi 3-4 kat arttırdık" açıklamalarına da atıfta bulunan Gündoğdu, şöyle konuştu: "Hem işlerinin iyi olduğunu söyleyeceksin hem de 28 Şubat'ın sözcülüğünü yapacaksın. Böyle olmaz. Ya 28 Şubat gibi para kaybetmeyi göze alacaksınız ya da kalkınma hamlesinin gereği olarak meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılması başta olmak üzere demokratik açılımlarda bulunacaksınız. TÜSİAD yöneticisinin 'bayrak açarız' sözünü bir kez daha kınıyorum. Hangi bayrağı açacaksınız? Açacağınız bayraklar bayiliğini yaptığınız ülkelerin bayraklarıysa bunun bir önemi yok. Anayasa'da da yer alan 'eğitimde fırsat eşitliği'ni olmazsa olmaz şart olarak görüyor ve TÜSİAD üyelerini uyarıyoruz. Fransa'ya ve Amerika'ya karşı yaptığımız boykot çağrısını TÜSİAD üyelerinin mallarına yapacak olursak sokakta su bile satamayacaklarını bilmeleri gerekir."
iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2006 Cumartesi 12:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?