4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Üç damara birden by-pass

ÜÇ DAMARA BİRDEN BY-PASS

Ordu'da üç damarı tıkanmış olan Mehmet Turan Göçmen adlı hastaya, göğsünden ve iki kolundan atardamar alınarak by-pass uygulandı.

Ordu'da üç damarı tıkalı halde Medical Park Hastanesi'ne başvuran Mehmet Turan Göçmen'e doktorlar bugüne kadar ender görülen bir operasyon uyguladı. Medical Park Ordu Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Yaşar Karaca, üç damarı tıkalı hastanın her iki kolundan ve göğsünden atardamar aldıklarını belirterek, "Hastaya by-pass yapmak üzere kullanacağımız damar ya da diğer adıyla greftleri, göğüs ve koldan alarak tıkalı koroner artere bağladık. Bu damarların alındıkları bölgeler yedek damarlara sahip olduğu

için, onların çıkarılması vücudumuzun kan akımını etkilememektedir. Mehmet Turan Bey'in ameliyatında kol ve göğüste bulunan atardamarları kullanmamızın nedeni, bu damarlarda uzun dönem açık kalma oranının, bacaklardan alınan toplardamara göre daha yüksek olmasıdır. Ayrıca yara yerinin iyileşmesi daha erken olmakta ve hasta günlük hayatına daha çabuk adapte olmaktadır" dedi.

71 yaşındaki Mehmet Turan Göçmen ise, "Şu an ayağımın üzerine basabiliyorum. Hayatın ne kadar değerli olduğunu ameliyat sonrasında bir kere daha anladım. Üç damarım tıkanmıştı ve Medical Park Kalp Damar ekibi bana kaybettiğim sağlığımı geri verdi. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÜÇ DAMARA BİRDEN BY-PASS
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 15:28:05
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 18:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uskudarli IP: 94.210.171.xxx Tarih : 7.04.2011 11:38:11

gecmis olsun allah sifa versin.2008 benim babamda ayni ameliyattan oldu onunda 3 damarini degistirdiler.ama onun damarlarini bacaklarindan aldilar allaha sukur simdi iyi insallah  en kisa zamandada amca sagligina kavusur .sabirla hersey yoluna girer allahim butun hastalara sifa versin