4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Ulubey'de sertifika sevinci

ULUBEY'DE

Başbakanlıkça, 2008 yılında başlatılan ve Türkiye'nin en kapsamlı okuma-yazma kampanyası olan "Ana-Kız Okuldayız" okuma-yazma kampanyası kapsamında, Ulubey ilçesinde açılan okuma-yazma kurslarını başarıyla bitiren kursiyerler için sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Ulubey Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün, İlçe Kaymakamı Halil Berk ve eşi Güldane Berk, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ayfer Buğur, Adalet Komisyonu Başkanının eşi Emine Gürbüz, Ulubey Belediye Başkanı'nın eşi Leyla Atlı, Vali Yardımcısı eşleri Leyla Adar, Ayşe Küreci, İl Emniyet Müdürü'nün eşi Nurdane Avcı, Ordu Kız Meslek Lisesi Müdürü Hanife Kahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Kirpitçi, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Özkan, ilçe protokolü, daire müdürleri, kurs eğiticileri ile kursiyerler katıldı.

Düzenlenen törende konuşan ilçe Kaymakamı Halil Berk ise, 2010 yılı Eylül ayından itibaren ilçe kaymakamlıklarında, ilçe milli eğitim müdürlüklerinde bir seferberlik başlatıldığını ve yapılan taramalar sonunda okuma yazma bilmeyenlerin tespit edildiğini kaydederek, bu çalışmalar sonunda Ulubey'de 379 kişiye ulaşıldığını ve 320 kişinin şu an itibariyle okuma yazma öğrendiğini belirtti. Kaymakam Berk, belli yaşın üstünde olmalarına rağmen kursiyerlerin gösterdiği okuma-yazma öğrenme azminin takdire şayan olduğunu da söyleyerek, "Diğer bir önemsediğimiz bir konuda bugün burada 70 kursiyerimiz bulunmakta. Genel olarak baktığımızda belli bir yaşın üzerinde olmasına rağmen okuma yazma heyecanıyla azmiyle kurslara katılması ve sonuna kadar takip etmesi gerçekten taktire şayan bir konudur. Okulların her köyde bulunmaması evlerin dağınık olması, öğretmenlerin her köyde bulunmaması gibi çeşitli zorluklalara rağmen kursiyerlerin azimli bir şekilde kursa katılması, kursa devam etmesi ve öğrenmesi belli bir yaşın üzerinde bulunmalarına rağmen bu azmin onlarda bulunması gerçekten de bizleri duygulandırıştır. Kursiyerlerimize de teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu kampanyada emeği geçen herkesin teşekkür ediyorum" dedi.

Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerden Taliye Gürsoy'un "Okuyalım Kardeşim", Ayşe Şahin'in "Okumak Gerek", Taliye Şahin'in "Okuma Bayramı" adlı şiirleri okunmasının ardından, açılan okuma-yazma kurslarını başarıyla tamamlayan 70 kursiyere, Vali Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün, Kaymakam Halil Berk'in eşi Güldane Berk, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ayfer Buğur, Ulubey Belediye Başkanının eşi Leyla Atlı, Vali Yardımcısı eşleri Leyla Adar, Ayşe Küreci, İl Emniyet Müdürünün eşi Nurdane Avcı, Kız Meslek Lisesi Müdürü Hanife Kahraman tarafından sertifikaları takdim edildi.

Kursiyerler, sertifikalarını aldıktan sonra protokol mensuplarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra belgelerini havaya atarak, okuma-yazma öğrenmenin sevincini yaşadılar.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 19:16:07
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 16:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?