5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Ünye Saim öğretmene ağladı

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden öğretmen Saim Yıldız, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şehit Cemal Mutlu İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen Saim Yıldız için okul bahçesinde bir tören düzenlendi. Okul Müdürü Seçkin Önbaş'ın merhum öğretmenin özgeçmişini okuduğu törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gür ise çok üzücü bir gün yaşadıklarını ifade etti. Gür, "Öğretmenimizi buradan bu şekilde uğurlamak istemezdik. Gönül isterdi ki, 27 yıldır bu görevi yapan öğretmenimizi emeklilik töreniyle uğurlasaydık. Ancak takdiri ilahiye karşı yapacak bir şeyimiz yoktur. Sadece sabır ve metanet göstermek durumundayız. Öğretmenlerimizin amacı kendilerine emanet edilen öğrencileri topluma yararlı bir birey olarak yetiştirmektir. Sayın öğretmenimiz için artık son ders zili çaldı. Aramızdan ayrılsa dahi yetiştirdiği binlerce öğrencinin gönlünde hep yaşayacak" dedi. 

Tören sonunda Yıldız'ın tabutu camiye götürülmek için arabaya taşınırken, öğrencileri ile meslektaşları ve veliler gözyaşlarını tutamadı. Merkez Büyük Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazına, başta eğitim camiası ve öğrenciler olmak üzere Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir cemaat topluluğu katıldı. Yıldız'ın cenazesi, namazın ardından Saraçlı Mahallesi'ndeki Menteşe Aile Kabristanlığı'nda toprağa verildi. 

49 yaşında vefat eden Saim Yılmaz'ın 1979 yılında Mardin'de başladığı meslek hayatında birçok köy okulunda öğretmenlik yaptığı ve 11 yıldır da Şehit Cemal Mutlu İlköğretim Okulu'nda görevini sürdürdüğü öğrenildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Saim Yılmaz'ın, dün gece rahatsızlanarak gittiği Ünye Devlet Hastanesi'nde tansiyonunu ölçtürdüğü sırada fenalık geçirdiği ve Samsun'a sevk edilirken yolda hayatını kaybettiği belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 17:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selami hıdımoğlu IP: 85.107.111.xxx Tarih : 13.11.2006 10:59:18
Değerli meslektaşıma Allahtan rahmet diliyor kederli ailesine sabırlar diliyorum.