3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Ünye ve Fatsa'dan 2.güç birliği

ÜNYE VE FATSA'DAN 2.GÜÇ BİRLİĞİ

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) ile Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO), ikinci güç birliği toplantısını Ünye'de yaptı.

Her iki ilçenin TSO başkan ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu yemek, Sebile Hanım Konağı'nda gerçekleştirildi. Yemekte ilk konuşmayı yapan ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek, küreselleşen dünyada büyük şirketlerin bile bir araya gelip güçlerini birlileştirdiğini belirtti. Şimşek, "Birbirine yakın ilçelerin sorunlarının çözümlerinin de bir olması gerektiğini düşünüyorum. Bu birliktelikten yarın çok farklı şeylerin çıkacağına inanıyorum. Bundan sonra sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle, belediye başkanlarımızla, siyasi parti başkanlarımızla da toplanarak her iki ilçenin sorunlarını tartışıp çözüm aracağız. Ünye'nin yeni yapılacak hastanesi Fatsa tarafına geçti. Organize sanayi inşallah Fatsa tarafına geçer. Bundan sonra yapılacak yatırımlar Ünye-Fatsa arasında olursa yıllardan beri konuştuğumuz Ünye-Fatsa Vilayeti kendiliğinden oluşur. Bizim üniversite için 140 bin metrekare yerimiz var. Biz bir fakülte binamızı oraya taşıyacağız. Biz eğer fakülte binalarımızı kampüsümüzü bir arada toplarsak, ileride belki de Ünye-Fatsa Üniversitesi'nin temelini atmış olacağız" dedi.

FATSO Başkanı Tayfun Karataş ise bu birlikteliğin toplumun diğer kesimlerine yayılması gerektiğini ifade ederek, "Biz bu birlikteliği devam ettireceğiz. Zaten Hasan başkanla sürekli irtibat halindeyiz. Bizim amacımız, çekişmekten çok, birlikteliği sağlamak. Zıtlaşmanın toplumda hiçbir fayda sağlamadığına inanıyoruz. Biz ilk birlikten çok olumlu tepkiler aldık. Bu birlikteliğin sadece bir yemekten ibaret olmamasını ve devam etmesini diliyorum. Hepimiz her ortamda bu birlikten söz etmemiz lazım. Ünye ve Fatsa farklı kulvarlarda adından söz ettirmeli" diye konuştu.

ÜNYE VE FATSA'DAN 2.GÜÇ BİRLİĞİ
ÜNYE VE FATSA'DAN 2.GÜÇ BİRLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 11:00:03
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 11:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?