5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Ünye'de selin faturası ağır oldu

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde geçtiğimiz cuma günü yaşanan sel felaketi sonrasında suların çekilmesinin ardından caddeler çamur deryasına döndü. 

3 binanın sel sularında yıkıldığı, birçok ev ve işyeri ile banka ve resmi daireleri sel sularının bastığı ilçede vatandaşlar, şehir şebekesinde meydana gelen arızalar nedeniyle su sıkıntısı çekiyor. Enerji nakil hatları ve trafo merkezlerinde yapılan çalışmalardan dolayı bölgede uzun süreli elektrik kesintileri yaşanıyor. 

İlçede özellikle selin en çok zarar verdiği Fevzi Çakmak ve Bayramca mahallelerinde cadde ve sokaklardaki çamurlar, iş makineleri ile temizlenmeye çalışılıyor. Mahalle sakinlerinin dışarıya çıkardığı, su basması sonucu ev ve işyerlerinde kullanılamaz halen gelen giyecek, yiyecek ile diğer eşyalar felaketin boyutunu gözler önüne seriyor. Talep doğrultusunda Kızılay'ın ilçeye yardım malzemesi sevkıyatı da devam ediyor. Şimdiye kadar Kızılay'dan ilçeye bin 750 battaniye, pet şişeler halinde 15 ton su, 350 adet rulo yatak, 150 adet mutfak seti, 2.5 ton bisküvi, 2 bin 700 kilogram helva, 1.5 ton kuru gıda, 210 adet çocuk parkesi gelirken, ilçe içerisinden bin kişilik de yiyecek paketi temin edildi. Ayrıca yolda olan araçlarda da ilçeye bin koli kuru gıda, aile paketi ve bir kamyon giyim eşyası geleceği öğrenildi.
İlçede ayrıca Ordu Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye'ye vidanjör, kanalizasyon ve kanal açma iş makineleri ile su tankı gönderildi. Sulara gömülmesi sonucu çalışmayan ve hasar gören araçlar da sahiplerinin kasko şirketlerine bildirmesi üzerine ilçeden çekicilerde alınarak servislere götürülüyor. Ev ve işyerlerini temizlemeye çalışan vatandaşlar, devletten yardım çağrısında bulunarak, "Perişan olduk. Evimizde, işyerimizde bütün her şey kullanılamaz hale geldi. Çaresiz durumda yardım bekliyoruz" dedi. 

selSuların çekilmesinin ardından, evlerinin içerisinde zeminde yaklaşık 20 santimetrelik çamur tabakasını ev sahiplerinin ellerinde küreklerle temizlemeye çalışması ise ilginç görüntü oluşturuyor. İlçede hasar tespit çalışmaları devam ederken, hasarın boyutu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Sağlık yetkilileri, salgın hastalıklara karşı vatandaşları suların kaynatılmadan içilmemesi yönünde uyardı.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 10:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zekeriya atar IP: 81.214.120.xxx Tarih : 7.07.2006 17:20:26
ne yapalım takdiri ilahi. Olabilir herkes şükür etmeyi öğrenirse bu tarz felaketler olmaz