3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Uzmanlardan normal doğum uyarısı

UZMANLARDAN NORMAL DOĞUM UYARISI

Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Süleyman Altunsoy, anne adaylarına seslenerek, normal doğumu tercih etmelerini istedi.

Son dönemde sezaryen doğumu tercih eden anne adaylarının arttığını belirten Opr. Dr. Süleyman Altunsoy, sezaryen doğumun dünyada azalırken Türkiye'de arttığını vurguladı. Sezaryen doğum ABD'de doğum ortalamasının yüzde 24'ünü teşkil ederken Türkiye'de bu rakamın yüzde 40 olduğuna dikkat çeken Altunsoy, "Karadeniz Bölgesi'nde de sezaryen doğum Türkiye ortalamasının üzerinde olacak şekilde yüzde 60'tır. Bu çok yüksek bir rakamdır. Bunu normal düzeylere çekmek istiyoruz" dedi.

Sezaryen doğum ile normal doğum arasında fark olmamasına rağmen, sezaryen doğumun risklerinin her zaman yüksek olduğunu dile getiren Altunsoy, "Sezaryen bir karın ameliyatıdır ve karın ameliyatının bütün risklerini taşımaktadır. Normal doğum daha avantajlıdır. Normal doğumda anne hemen ayağa kalkar, işine ve günlük yaşama erken döner. Bu sebeple anne adaylarının normal doğumu tercih etmesi uygundur. Sezaryen doğum yapılması gerekiyorsa tabii ki yapılabilir. Ama normal doğum hem anne hem bebek için daha sağlıklıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 16:37:05
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 19:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?