5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Vali Yazıcıoğlu'na fahri avukatlık

Emeklilik için gün sayan Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, Hukuk Fakültesi mezunu olmasına rağmen avukatlık cübbesini ancak 36 yıl sonra giyebildi.

28 Şubat tarihi itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, veda ziyaretlerini sürdürüyor. Sabah ilk olarak Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni (EMŞAD) ziyaret eden Vali Yazıcıoğlu, sırasıyla Şehit Aileleri Derneği, Radyo-TV Derneği, Ordu Gazeteciler Derneği, ORSEV, Huzurevi, İl Tarım Müdürlüğü, Şoförler Odası, TEDAŞ, Mıdı Restaurant, İl Genel Sekreterliği, DSİ, Fen Edebiyat Fakültesi, MHP, Tabipler Odası, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Ordu Barosu'nu ziyaret etti. Ordu Barosu'nu ziyareti sırasında onuruna resepsiyon verilen Vali Kemal Yazıcıoğlu'nu burada bir sürpriz bekliyordu. 1967 yılında Emniyet Teşkilatı'nda polis memuru olarak görev yaparken Hukuk Fakültesi'ne giren ve 1970 yılında mezun olan Yazıcıoğlu, zamanın şartlarında stajını yapıp avukatlık cübbesini giyme fırsatı bulamadı.

İçindeki avukatlık arzunu hiçbir zaman kaybetmeyen Vali Yazıcıoğlu, bu isteğine ancak 36 yıl sonra ulaşabildi. Ordu Barosu Başkanı Avukat Kenan Çebi, emeklilik için gün sayan Vali Yazıcıoğlu'nu 'Aramıza hoş geldiniz' diyerek karşıladı. Baro Yönetim Kurulu'nun Vali Kemal Yazıcıoğlu'na 'Fahri Avukatlık' unvanı verilmesini kararlaştırdığını ifade eden Kenan Çebi, "Hukuk Fakültesi mezunu olmasına rağmen yıllardır cübbesini giyme fırsatı bulamayan valimize fahri avukatlık unvanı vermeyi uygun gördük. Kendisine bu cübbeyi giydirmekten onur duyuyoruz" dedi.

Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğu da, Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra avukatlık stajını yapıp cübbesini giymeye fırsat bulamadığını belirtti. Hukukun üstünlüğüne her zaman inandığını belirten Vali Yazıcıoğlu, bu cübbeyi adeta 'başının üzerinde taşıyacağını' söyledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2006 Perşembe 18:52:03
Güncelleme :23 Şubat 2006 Perşembe 18:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?