5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Vali'den çevre tazminatı uyarısı

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, çevre kanununa aykırı hareket edenlere 'makamı ve mevkisi ne olursa olsun' ceza kesilmesi gerektiğini söyledi. 

Beraberinde Jandarma Komutanı Kd. Albay Nevzat Yıldız, Ordu Emniyet Müdürü Rıdvan Güler ve bazı daire müdürleriyle birlikte Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Said Vakkas Gözlügöl, çalışmaları denetledi. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü sera ve fidanlık arazisini gezen, çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Gözlügöl, çevre ve çevre bilincinin önemine dikkat çekti. Günümüz dünyasında çevre bilincinin giderek arttığını, dünya ülkelerinin çevre politikalarına hız kazandırdığını ifade eden Gözlügöl, Türkiye'de de bu bilincin artması gerektiğini söyledi. 

Ordu'da çevre sorunlarıyla ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Gözlügöl, Çevre ve Orman İl Müdürü Selahattin Aydın'a talimat vererek, çevre cezalarını kimsenin gözünün yaşına bakmadan uygulamasını istedi. Gözlügöl, "Çevreyi kirleten vali de olsa, belediye başkanı da olsa, makamı ve mevkisi ne olursa olsun cezayı uygulayacaksınız. En küçük bir tereddüt geçirmeyeceksiniz" dedi. 

Vali Gözlügöl, Çevre ve Orman Müdürlüğü'nü de çalışmalarından dolayı takdir etti.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 17:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Olgun Şahin IP: 85.103.75.xxx Tarih : 31.05.2006 20:38:43
Sayın valimizi yapmış olduğu inceleme ve araştırmalarda gösterdiği hassasiyetten dolayı kutluyorum.Ayni duyarlılığı kıyı kanununa aykırı davrananlara da göstereceğini umut ediyorum.Saygılarımla...