4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Validen 'iş' uyarısı

ORDU VALİSİ'NDEN 'İŞ' UYARISI

Ordu Valisi Orhan Düzgün, yüzde 5.9 işsizlik oranına sahih Ordu'da birçok insana iş beğendiremediklerini belirterek, "Bir işe giren ve iş sahibi olan birisi bir süre sonra yaptığı işi beğenmeyerek, başkalarının yapmakta olduğu işe hevesleniyor. İş konusunda bir tatminsizlik var" dedi.

Ordu Valiliği'nde her 3 ayda bir toplanan 'İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun temmuz ayı toplantısı, Vali Orhan Düzgün başkanlığında yapıldı. Toplantının başında bir konuşma yapan Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu'da işsizlik oranının yüzde 5.9 olduğunu hatırlatarak, işsizleri iş sahibi yapabilmek, sanayi, üretim, hizmet sektörlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan çeşitli kurs ve uygulanan programlar sonucunda geçen yıl 2 binin üzerinde insana iş imkanı sağlandığını kaydetti.

Herkesin yaptığı işte en iyi olmaya çalışması gerektiğini söyleyen Vali Düzgün, ilginç bir konuya değinerek "Türkiye'de iş konusunda tatminsizlik var. Bir işe giren ve iş sahibi olan birisi bir süre sonra yaptığı işi beğenmeyerek, başkalarının yapmakta olduğu işe heveslenmekte. Bu durum birçok meslek ve iş grubunda var. Avrupa'da ise tam tersi. Genel olarak herkes yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor ve işinden memnun. Bir meslek sahibi olan veya bir işe yerleşen vatandaşlarımızın da başkasının işine özenmek yerine belli bir eğitim sürecinden geçerek, uğraşılar sonucu elde ettiği işinde iyi ve mutlu olmaya çalışması gerekir" diye konuştu.

İŞ GARANTİLİ KURSLAR AÇILDI

Toplantıda işsizlik ve açılan kurslarla ilgili teknik bilgiler veren İş Kur Müdürü Mehmet Döktür, Ocak-Haziran aylarında istihdam garantili kurslara ağırlık verdiklerini söyledi. Döktür, Nisan ayında Ordu Merkez'de 36, Perşembe ilçesinde 14 olmak üzere toplam 50 kursiyerin katılımı ile 3 ayrı 'Servis Elemanı (Garson) Kursu', yine Nisan ayında Ordu Merkez ilçede 15 kursiyerin katıldığı 'Elektrik Tesis, İşletme, Bakım Teknisyeni Kursu, Mayıs ayında 20 kursiyerin katılımıyla 'Dikiş Makinesi Operatörlüğü Kursu', Haziran ayında ağır ve tehlikeli iş kolunda faaliyet gösteren firma çalışanlarının sertifikalandırılması amacıyla 25 kursiyerin katılımı ile 'Vinç Operatörlüğü Kursu', Haziran ayında sosyal yardım kurumlarından yardım alanlara yönelik istihdam amaçlı İş Kur İl Müdürlüğü ve Fatsa Kaymakamlığı SYDV işbirliği ile 20 kursiyerin katıldığı 'Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu' açıldığını belirtti.

1045 İŞSİZ İŞ SAHİBİ YAPILACAK

Yine Ocak-Haziran döneminde İstihdam Garantili Eğitim Kursları, Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim(Staj) Programları, Girişimcilik Eğitimi ve Toplum Yararına Çalışma Projeleri(TYÇP) başlatıldığını belirten Döktür, şu bilgileri verdi: "2011 yılında toplam Bin 45 işsizi istihdam garantili eğitimden geçirmeyi hedefliyoruz. Bu hedef çerçevesinde, Ocak-Haziran döneminde, Ordu Merkez ve ilçelerinde çoğunluğu tekstil sektöründe olmak üzere toplam 31 adet İstihdam Garantili Eğitim Kursu açıldı. Bu kurslara toplam 691 kursiyer katılmış olup, tamamlanan 2 kurstan mezun olan 51 kursiyerden 22'si tekstil sektöründe istihdam edildi. Yine işsizleri mesleki eğitimden geçirmek amacıyla 11 adet Mesleki Eğitim Kursu açtık. Bu kurslara toplam 224 kursiyer katıldı ve tamamlanan kurslardan 60 kursiyer mezun oldu. Ayrıca, Ordu Merkez'de 1o kursiyerin katıldığı özürlülere yönelik tekstil alanında Mesleki Eğitim Kursu açılmış ve tamamlandı. Yine lise ve daha üst eğitim kurumlarından mezun olmuş kayıtlı işsizlerin iş piyasasına girmelerini kolaylaştırmak ve deneyim kazanmalarını sağlamak üzere İşbaşı Eğitim(Staj) Programları düzenledik. Bu çerçevede Ocak-Haziran döneminde toplam 49 adet İşbaşı Eğitim(Staj) Programı düzenlenirken 132 işsiz insanımız bu programlara katılmıştır."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2011 Salı 11:59:03
Güncelleme :12 Temmuz 2011 Salı 12:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim genç IP: 78.191.168.xxx Tarih : 19.07.2011 17:52:23

evet sayın valim. bu konuda çok çok haklısınız. türkiyede işsizlik yok. iş beğenmeme var. ilk okulu bitiren şef olmak istiyor. liseyi bitiren hemen müdür olmak istiyor. üniversite mezunuda patronu yerinden etmek istiyor.  la bi dur bi çalış ondan sonra ne olacaksan ol ama yok. illede  işini yapmayacak. gözü elekte , terekte, onun bunun işinde. yoksa bizde personel bulamıyoruz. bugün açın bakın heryerde işyerleri personel arıyor. ama adam yok. adam gibi adam yok.