9
Mayıs
2024
Perşembe
ORDU

Validen Karayollarına üstgeçit tepkisi

Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, karayolu ortasında kalarak standartlarını kaybeden üst geçidin yıkılıp yeniden yapılması için Karayollarının hala girişimlerde bulunmamasına tepki gösterdi.

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamındaki şehir içi geçiş yol çalışmaları esnasında yol ortasında kalan ve asfalt kalınlığının artmasıyla standartlarını yitiren üst geçit tehlike saçıyor. Kamyon üst kasalarının alt geçide sürtünmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Karayolları 7.Bölge Müdürü Bilal Demirtaş, standartlarını kaybeden üst geçidin yıkılması için İl Trafik Komisyonu tarafından karar alınması gerektiğini karar alınmadığı için üst geçidi yıkamadıklarını ileri sürdü. Vali Kemal Yazıcıoğlu ise Karayollarına tepki göstererek, “Herkes topu birbirine atıyor. Üst geçidin yıkılıp yerine yenisinin yapılması için İl Trafik Komisyonu ve Ordu belediyesi Meclisi tarafından karar alındı, problem yok. Bunu Karayolları Bölge Müdürlüğüne ilettik” dedi.

Karayolları üstgeçide sahip çıkmayınca Ordu Belediyesi yap-işlet-devret modeliyle üstgeçit yapılması için girişimlerde bulundu. Fakat maliyetin yüksek çıkması nedeniyle belediye bu çalışmadan vazgeçti. Ayakları karayolu içinde kalan üstgeçit yayaları da olumsuz yönde etkilerden, araç sürücüleri de Karayollarının vurdumduymazlığına tepki gösterdi.

NEDİM KOVAN
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 12:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?