3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Validen Kaymakamlara tavsiyeler

VALİDEN KAYMAKAMLARA TAVSİYELER

Ordu Valisi Orhan Düzgün, ilçe kaymakamlarına yönelik uyarılarda bulundu.

Vali Düzgün, vatandaşların randevu taleplerine mutlaka cevap verilmesi gerektiğini belirterek, "Vatandaş ile iyi diyalog kurun. Halkla ilişkileriniz, iletişiminiz ilçedeki iş ve işlemlerin daha hızlı ve sağlıklı yapılmasının önünü açar" dedi.

İlin genel yönetiminde işlerin uyumlu olarak yürütülmesi amacıyla Kaymakamlar ile bir toplantı yapan Ordu Valisi Orhan Düzgün, vatandaşların memnuniyetine özellikle dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. İlçelere yapılacak yatırımlar konusunda kaymakamların daha gayretli olmasını isteyen Vali Orhan Düzgün, ilçe yönetimi konusunda karşılaşılan sorunlar ve sıkıntılar konusunda Kaymakamlara tavsiyelerde bulundu. İlçe kaymakamlarının sorumluluğunda görev yapan kamu görevlilerine ve vatandaşlara kişilik onuruyla bağdaşmayacak davranış içinde olmamalarını, kamu hizmeti görenlerin hatalı ve kusurlu davranış içinde olmaları halinde, makul bir şekilde kendilerini uyararak gerekirse yasal gereğini yapmalarını isteyen Vali Düzgün, "Sizi ziyaret eden vatandaşları, sivil toplum örgütü temsilcilerini, kamu görevlilerini dinleyin. Yapılan ziyaretlerde mülki idare amirliği mesleğiyle bağdaşmayacak, küçümseyici davranış içinde olmayın. Vatandaşların randevu taleplerine cevap verin. Bu konuda vatandaşların serzenişine fırsat vermeyin. Genç yaşta kaymakamlık mesleğini icra etme fırsatı buldunuz. Mesleğinizi başarılı bir şekilde sürdürebilmek için halkla iyi ilişkiler ve diyalog kurun. Halkla ilişkileriniz, iletişiminiz ilçedeki iş ve işlemlerin daha hızlı ve sağlıklı yapılmasının önünü açar" diye konuştu.

"KÖYDES ÖDENEKLERİNİ KULLANIN"

Vali Orhan Düzgün, Hükümet Konağı ihtiyacı olan ilçelerin kaymakamlarından, gerekli olan arsanın temini konusunda yerel yöneticilerle işbirliği yapmalarını ve gayret göstermelerini de istedi. Başta şehitler olmak üzere okullara ismi verilen kişileri tanıtıcı bir köşe oluşturulmasının, o okullarda okuyan çocukların, okula ismi verilen kişileri tanımasına imkan vereceğini belirten Vali Düzgün, okullarda bu amaçla gerekli düzenlemelerin yapılması talimatını verdi.

Toplantıda köylerin yol ve içme suyu sorunlarına ilişkin önceliklerin tespiti yönünde İl Özel İdaresi'nce yapılan çalışma, ilçe kaymakamlarına bir sunum eşliğinde anlatıldı. Diğer taraftan, KÖYDES ödeneklerinin dağıtım kriterleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu. 2010 yılında uygulanacak köylerin yol, içme suyu ve altyapı projeleri konusunda kaymakamların görüş ve önerilerini de alan Vali Orhan Düzgün, "2010 yılında uygulanacak proje ve hizmetlerde de önceliklerin tespit edilerek kaynakların etkin ve verimli kullanılması, yatırımın kısa sürede hizmete dönüşmesi için gayret göstermeliyiz. Bu amaçla İl Özel İdaresi ve KÖYDES projelerinin koordineli bir şekilde yürütülmesi sağlanacaktır. Öncelikle altyapısı bitirilen yolların asfaltlama çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Bazı ilçelerimizde geçen yıl KÖYDES ödeneklerinin bir kısmının kullanılmadığı görülmüştür. 2010 yılında kullanılmayan KÖYDES ödeneği kalmaması için şimdiden gerekli hazırlıkları yapmanızı istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 13:04:04
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 13:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?