3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Vali'den MOBESE talimatı

VALİ DÜZGÜN MOBESE TALİMATINI VERDİ

Ordu Valisi Orhan Düzgün, uzun süredir kurulması planlanan MOBESE Merkezi'nin mart ayı içerisinde ihaleye çıkacağını açıkladı.

Ordu'da asayişi sağlamak, iç güvenliğe yönelik tehditleri bertaraf etmek ve denetim görevini daha etkin gerçekleştirmek amacıyla kurulması planlanan MOBESE Merkezi ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Şehrin muhtelif yerlerine ilk etapta 39 adet sabit ve hareketli kameraların yerleştirilmesi planlanan sistemle görüntü alma, eşkal belirleme, taşıt tanıma gibi verilere ulaşılarak olaylara daha hızlı bir şekilde müdahale edilebilecek. MOBOSE Merkezi'nin Emniyet Müdürlüğü'nde kurulması planlanırken, kameraların Türkiye'de ilk kez Ordu'da kullanılacak yüksek çözünürlüklü HD kameralar olacağı kaydedildi.

İHALE TALİMATI VERİLDİ

Çok uzun bir süredir beklenen MOBESE Merkezi ile ilgili ihale konusunda yazılı talimat verdiğini ve mart ayında ihaleye çıkılacağını ifade eden Ordu Valisi Orhan Düzgün, "İlimizde MOBESE çalışmalarıyla ilgili bir gecikme yaşanmış. Bu gecikmenin sebebi kurulacak olan sistemin nitelikleri konusunda bir karar verilememiş. Ancak biz bu konuda bir çalışma yaptık. Emniyet Müdürü, Belediye Başkanı ve ortak katılımcılarında bulunduğu bir toplantıda, ben bu konuda ihale çalışmalarının başlanması konusunda yazılı talimatı verdim. Mart ayı içerisinde MOBESE kurulması için ihale ilanına çıkılacak" dedi.

2010 yılı ikinci yarısından itibaren MOBESE sisteminin faaliyete geçmesini beklediklerini ifade eden Vali Düzgün, "Merkez Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapılacak. Buradaki amaç ihale süresinin daha hızlı sonuçlandırılmasıdır. 2010 yılının ikinci yarısında MOBESE Merkezi'nin faaliyete geçmesini bekliyoruz. Ordu'da 17 noktada 39 kameradan sistem hizmet verecek. Ordu'da yüksek çözünürlüğe sahip HD denilen kameralar kullanılacak. Türkiye'de ilk defa yüksek çözünürlüklü kameralar Ordu'da olacak. MOBESE'nin merkezi Emniyet Müdürlüğü'nün içinde olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 09:59:03
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 10:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?