3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Validen 'oyuna gelmeyin' çağrısı

ORDU VALİSİ'NDEN 'OYUNA GELMEYİN' ÇAĞRISI

Ordu Valisi Orhan Düzgün, ülkeyi bölmek isteyen iç ve dış düşmanların güven ve huzur ortamını ortadan kaldırarak diğer kamu hizmetlerinin verilmesini engellemek istediklerini söyledi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 165. kuruluş yıldönümü nedeniyle Emniyet Müdürlüğü, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Ziyarete Ordu Emniyet Müdürü Ali Tom'un yanı sıra müdür yardımcıları ve polis memurları katıldı. Ordu Valisi Orhan Düzgün ziyarette yaptığı açıklamada, polis teşkilatının güvenlik ve huzur ortamı açısından diğer kamu hizmetlerinin temelini teşkil ettiğini söyledi. Bunun sağlanamaması halinde diğer kamu hizmetlerin verilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Vali Düzgün, "Çünkü güvenliğin iyi sağlanamadığı durumlarda ne eğitim ve sağlık ne de adalet hizmetlerini vermek söz konusu değildir. Bunun için güvenlik kuvvetlerimize çok şey borçluyuz. Geçmiş yıllarda güvenliğin olmadığı yerlerde bu hizmetlerin yerine getirilmediği bizzat gördüm" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndaki görevinden önce Diyarbakır Çüngüş Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunan Ordu Valisi Orhan Düzgün, görev süresi içerisinde bölgedeki güvenlik ve huzur ortamıyla ilgili tespitlerini açıkladı. Vali Düzgün, "Diyarbakır'da çalışmış biri olarak bunu yakından gördüm ve müşahede ettim. Ülkenin ekonomik kalkınması için ülkeyi bölmek isteyenlerin yapmak istedikleri en önemli şey güvenlik kuvvetlerini etkisiz hale getirerek diğer kamu hizmetlerinin verilmesini engellemektedir. Buralarda 'Devlet bize hizmet getirmiyor' diye kışkırtma yapıyorlar. Onun için önümüzdeki dönemde ülkemiz genelinde, hem de yerel ölçekte polis ve jandarma teşkilatlarımız beraber koordineli bir şekilde beraberce çalışacaklardır. Bu uğurda mesai kavramı gözetmeksizin görevini yapan güvenlik güçlerimizi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan ziyarette Ordu Emniyet Müdürü Ali Tom, Ordu Valisi Orhan Düzgün'e Osmanlı tuğrasının bulunduğu tablo hediye etti.

ORDU VALİSİ'NDEN 'OYUNA GELMEYİN' ÇAĞRISI
ORDU VALİSİ'NDEN 'OYUNA GELMEYİN' ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 12:37:03
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 13:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?