3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Validen yatırım uyarısı

VALİDEN YATIRIM UYARISI

Ordu Valisi Orhan Düzgün, kaymakam ve daire müdürlerinden devam eden kamu yatırımlarının süresi içerisinde ve hatta süresinden önce bitirilmesi konusunda takipçi olmalarını istedi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün, il genelindeki kamu hizmetlerinin yürütülmesinde etkinliği sağlamak, ihtiyaçları tespit etmek, yeni proje ve planlamaları yapmak, programa alınacak ya da devam eden hizmetlerin takibini yapmak, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde ilgili birimler arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla başlattığı, "Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantısı"nın üçüncüsü yapıldı.

Vali Orhan Düzgün başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcıları, ilçe Kaymakamları, daire müdürleri ve İl Genel Meclisi Başkanının katıldığı toplantıda, Ordu'nun gündeminde yer alan konular, yatırımlar, hizmetler, yapılması gereken projeler ile ihtiyaçlardan oluşan konular görüşüldü. Toplantıda tıbbi atıkların değerlendirilmesi, Gölköy-Ulugöl'ün korunmaya alınması ve günübirlik ihtiyacın karşılanabileceği tesis yapılması, Darıca HES'in ve Topçam HES'in son durumları, Merkez ilçe Sivil Savunma Müdürlüğü lojmanının "Afet Yönetim Merkezi"ne dönüştürülmesi, 10 milyon euroluk "Arım Balım Peteğim" projesi, Bilim Sanat Merkezi inşaatı, Karadeniz-Akdeniz Yolu projesi, 2009 yılında inşaatı tamamlanan okullar ve donanım durumları, Yoroz Kent Ormanı'nın İl Özel İdaresi'ne tahsis edilmesi ve MOBESE konuları ele alındı.

Vali Orhan Düzgün, kaymakamlardan ve kurum amirlerinden, devam eden kamu yatırımlarının süresi içerisinde ve hatta süresinden önce bitirilmesi konusunda takipçi olmalarını isteyerek, Ordu'ya kazandırılması gereken yatırımlar ve projelerle ilgili çalışma yapılmasını talep etti. Vali Orhan Düzgün, ilçelerin yatırım önceliklerinin çıkarıldığını belirterek, kurumların bu önceliklere göre yatırım plan ve programlarını yapmalarını da istedi.

Kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, takibi ve kısa sürede sonuçlandırılması açısından önemli sonuçlar ortaya koyan toplantıda Vali Orhan Düzgün, Ordu'ya kazandırılacak olan yatırımlar ve hizmetlerle ilgili kısa sürede sonuç alınabilmesi için Bakanlıklar düzeyinde takibinin yapılması gerektiğini de söyledi.

VALİDEN YATIRIM UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 18:34:05
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 18:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?