5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Valilik'ten ırmaklara koruma

Ordu Valiliği Mahalli Çevre Kurulu, ırmak ve dere yataklarından malzeme alımı sırasında büyük iş makinelerinin kullanılmasını yasakladı. 

Ordu Mahalli Çevre Kurulu, Vali Said Vakkas Gözlügöl'ün başkanlığında toplandı. Toplantı da il hududunda bulunan dere ve ırmaklardan malzeme alımı konusu değerlendirildi. Kurulda alınan karara göre dere ve ırmaklar yataklarından malzeme alımında malzeme alımında ekskavatör, salla kepçe gibi iş makinelerinin talveg kodu altına indiği, bu durumun denetlenemediği, sonucunda aşırı derecede geri dönüşümü olmayan çevresel etkiler ortaya çıktığı belirtilerek, "Dere ve ırmak yataklarında sadece yüklenici iş makinelerinin kullanılmasına müsaade edilmiştir."denildi. 

Mahalli Çevre Kurulu, harfiyat toprağıyla inşaat ve yıkıntı atıklarının çevreye zarar vermeyecek şekilde değerlendirilmesi için yeni bir karar aldı. Buna göre inşaat ve yıkıntı atıklarının Organize Sanayi Bölgesi ile belediye harfiyat binasında bertaraf edilmesine, temel açmalar sonucunda çıkan toprakların ise Ordu Ziraat Fakültesi Dekanlık bahçesinde değerlendirilmesine karar verildi.
.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 15:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ertürk yeşilyurt IP: 85.98.119.xxx Tarih : 30.06.2006 18:57:21
sayın vali 350.000.000.000 milyarlık arabayı ırmakları dolaşmak için mi almış. memlekette insanlar işsizlikten ve parasızlıktan kan ağlarken sayın vali bunları görmezlikten gelip 350.000.000.000 milyarlık araba ile dolaşıyor onlara sorsan memleket için hizmet veriyorlardır .ZAYIK ŞU İŞLERİ ONAYLAYAN İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNE YAZIK ... YAZIKLAR OLSUN