3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Valiye eğitim brifingi

VALİYE EĞİTİM BRİFİNGİ

Ordu Valisi Orhan Düzgün, kurumları daha yakından tanımak, sorunları ve sıkıntıları yerinde görmek, çalışmalar hakkında bilgi almak amacıyla kurumlara yaptığı kurum ziyaretleri kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde idari kadroda bulunanlarla tanışan Vali Düzgün, burada İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun tarafından Ordu'nun eğitim durumu ve kurum çalışmaları hakkında slayt sunumu eşliğinde brifing aldı. Brifingin ardından teknik bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, özellikle her ilçeye anaokulu açma hedefleri bulunduğunu söyledi. Yapılan istatistiklere göre öğrenci potansiyeli fazla olan Fatsa ve Ünye ilçelerinde öncelikli olarak anaokulu yapımına ihtiyaç duyulduğunu, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Ordu'daki okul öncesi okullaşma oranını Türkiye ortalamasının üzerine çıkartmak için projeler hazırladıklarını ve bu durumda okul öncesi okullaşma oranını yüzde 60'lara çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.

TÜM ÖĞRENCİLERE SICAK YEMEK

Ordu ili genelinde 7 bin 574 okul öncesi, 96 bin 552 ilköğretim, 35 bin 706 ortaöğretim, 2 bin 429 özel öğretim öğrencisinin, 531'i resmi, 142'si özel olmak üzere toplam 673 okulda öğrenim gördüğünü, Ordu ili genelinde öğrenci azlığı nedeniyle 807 okulun kapandığını, kapanan okullardaki 24 bin 410 öğrencinin 184 okul merkezine servislerle taşındığını ve taşıma kapsamında öğrenim gören tüm öğrencilere sıcak yemek verildiğini anlatan Yılmaz Uzun, Ordu'nun OKS(SBS) ve ÖSS sınavlarındaki başarı durumuna da değindi. Uzun, "Ordu, OKS sınavlarında yüzde 35, ÖSS sınavlarında ise yüzde 31 yerleşme oranına sahip. Türkiye ortalamasında ise yüzde 40 yerleşme oranına sahiptir. Hem OKS hem de ÖSS sınavlarındaki yerleşme oranları Türkiye ortalamasının altındadır. Bu oranı yükseltmek için "Başarı İçin El Ele" projesi hazırlanmıştır. Bu projeyle Merkez ilçede başarılı olup maddi durumu iyi olmayan 150 öğrenciye hafta sonları ÖSS'ye hazırlık kursları düzenlenecek, benzer uygulamaların ilçelerde de yapılacaktır. Bu yıl içerisinde yapılacak olan OKS ve ÖSS sınavlarında yerleşme oranlarında bir artış bekliyoruz" dedi.

3 YILDA 703 DERSLİK YAPILDI

Milli eğitim yatırımları konusunda da bilgi veren Yılmaz Uzun, devlet imkanlarıyla son üç yılda 407 yeni derslik yapıldığını, "Eğitime %100 Destek" kampanyası çerçevesinde 296 derslik ve 910 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun yapımının sağlandığını, yapımı devam eden okul inşaatları tamamlandığında 160 yeni dersliğin eğitim-öğretime kazandırılacağını belirtti.

"EĞİTİM GÖÇÜ BİTMELİ"

Ordu Valisi Orhan Düzgün ise brifingin ardından yaptığı açıklamada, "Eğitim, ülkemizin geleceğidir. Çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlamak, onlara iyi bir eğitim imkanı sunmak hepimizin asli görevidir. Onun için eğitim seferberliği başlatarak, ilimizin en ücra köşesindeki çocuklarımıza, gençlerimize ulaşıp iyi bir eğitim almalarını sağlamalıyız. Hiçbir öğrencimizi kaliteli eğitim hakkından yoksun bırakmamalıyız. İlimizin tüm ilçe, belde ve köylerinde bulunan okullarda aynı standartta ve kalitede eğitim verilmesini sağlamalıyız. Böylece, yüksek ilçelerimizden sahil kesimindeki ilçelere olan eğitim göçünü de önlemiş oluruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 14:51:00
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 15:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?