3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Vatandaş caddeyi kapattı

VATANDAŞ CADDEYİ KAPATTI

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde yaklaşık 15 yıldan beri terki yapıldığı bildirilen Numune Caddesi'nin bir bölümünün açılmamasına tepki gösteren Kamil Pekbüyük, 30 yıldan beri trafiğe açık olan caddeyi telle çevirerek trafiğe kapattı.

İlçenin otogar istikametinden gelen yolu Sakarya Caddesi'ne bağlayan caddenin trafiğe kapatılmasından dolayı mahalle sakinleri mağdur olduklarını söylediler. Mahalle sakinlerinden Halil İbrahim Kayın, caddenin trafiğe kapatılması ile ilgili 20 yıl önce Numune Caddesi yanından arsa satın alırken 48 metre genişliğinde yol olduğu için aldığını belirterek, "48 metre genişliğinde yol şu anda 24 metre görünüyor. Bu yolda açılmasını istediğimiz ancak açılmayan 25 metrelik yerin terki 12 sene önce yapılmış.

Belediye burayı yapmamış ama vatandaşın özel mülkiyetini yol yapmış. Komşumuz da buna tepki olarak özel mülkiyeti olan caddeyi trafiğe kapattı. Şimdi biz mağduruz" dedi.

Mülkü olan caddeyi tepki sebebiyle trafiğe kapatan Kamil Pekbüyük, söz konusu yerde tadilat yapılmadan kapattığı caddeyi trafiğe açmayacağını ifade ederek, "Bizim burada 1-2 dönüm yerimiz var. Ne satabiliyoruz ne de ev yapmak istesek ev yapabiliyoruz. Bu aslında geçmiş dönemden gelen bir sorun. Mevcut belediyenin buraya tadilat yapması lazım. Ben kanalizasyonu da tıkayacağım. Oraya da geçit vermeyeceğim. Bakalım o zaman ne yapacaklar?" diye konuştu.

Zeki Ceceloğlu isimli vatandaş ise, "Biz özel mülkiyetimiz olan yolu zamanında iyi niyet göstererek yola terk etmiştik. Ya bu yola uygulama yapılsın ya da biz yolu açmayacağız" şeklinde konuştu.

VATANDAŞ CADDEYİ KAPATTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 14:45:03
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 14:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?