3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

FATSA VERGİ REKORTMENLERİ PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 2009 yılında gelir ve kurumlar vergisinde ilk 3'e giren kurum ve kuruluşlar plaketle ödüllendirildi.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen plaket törenine Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Ordu Defterdarı Erol Pişkin, Defterdar Yardımcısı Metin Karakuş, Köprübaşı Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Kul, gelir ve kurumlar vergisinde dereceye giren kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Fatsa ilçesinde 2009 yılında gelir vergisinde 1.Noter Rıza Uğur Özcan birinci, 2. Noter Emine Ülkü ikinci, sigortacı Şükrü Okurgan üçüncü olurken, kurumlar vergisinde ise birinci Çınar Sağlık Hizmetleri, ikinci Yaşar Petrol, üçüncü ise Aykonsan Ltd.Şti oldu.

Ordu Defterdarı Erol Pişkin plaket töreni sonrası yaptığı konuşmada, "Yüksek düzeyde vergi ödeyen hem kurumlarımızı hem gelir vergisi mükelleflerimizi Defterdarlığımız adına tebrik ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum. Dereceye girecek kadar vergi ödemek övünülecek bir şeydir. Kurumlarımızın ve mükelleflerimizin inşallah önümüzdeki yıllarda bunu bir rekabet haline getirerek, her zaman daha üst sıralarda yer almalarını diliyorum. Şunu da belirtmek isterim ki; bize en düşük vergiyi ödeyen bir mükellef gerçekten ödemesi gereken vergiyi ödüyorsa, o bizim için çok daha kutsaldır. Her şey miktarla ölçülmez. Ödenmesi gereken vergiyi ödeyen kişiler bizim için çok değerlidir. Üst düzeyde vergi ödemek ayrıca bir değer ifade eder. Yüksek vergi ödeyen kişi topluma daha büyük katkı sağlıyor demektir" dedi.

Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise konuşmasında, "İlçemizde yüksek düzeyde vergi ödeyene kurumlarımızı ve mükelleflerimizi kutluyorum ve tebrik ediyorum. Yüksek düzeyde vergi ödeyen kurumlarımız ve mükelleflerimiz bir büyük başarı elde etmişlerdir. Başarılarının devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 14:43:01
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 14:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?