4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Vosvoslar yaylalara çıkıyor

VOSVOSLAR YENİDEN YAYLALARDA BULUŞACAK

Wolkswagen'in bütün dünyada sempati toplayan efsanevi Bettle modeline gönül verenlerin Karadeniz yaylalarında bir hafta boyunca tur attığı Vosvos Şenliği yeniden başlıyor.

Ordu'da ilki 1995 yılında düzenlenen ve bugüne kadar 10 kez düzenlendikten sonra sponsorluk sebebiyle 3 yıldır yapılamayan 'Vosvos Şenliği' bu kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ordu Valiliği'nin desteğiyle yeniden yapılacak. 2-9 Temmuz 2011 tarihinde yapılacak 11. Vosvos Şenliği'nde Türkiye'nin her yerinden gelen vosvoslar, Ordu'nun en eski yerleşim alanı olan, 3 bin 500 yıl önce Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 'Argonot Efsanesi'nin" yaşandığı ve anısına kilise yapıldığı Yason Burnu'nda toplanacak.

Geceyi kuracakları çadırlarda geçirecek olan vosvosseverler, önce Perşembe ilçesini turlayacaklar. Ardından Boztepe'ye çıkacak olan vosvoslar ünlü Ordu pidesini tadacaklar. Eskipazar Vadisi'nde halen proje çalışmaları yürütülen Botanik Park girişimine destek açıklamasının ardından Doğu Karadeniz Bölgesinin ilk bilimsel arkeolojik kazısının yapıldığı Kurul Antik Yerleşimini ziyaret edecek olan vosvosseverler, daha sonra Turnalık yaylasındaki vosvos kampına ulaşacak. Yaylalarda hafta boyunca trekking yapacak olan vosvosseverler, sırasıyla Yeşilce, Armut Alağı, Kaleboynu Obası, Ablak Taşı, Semen Obası'nda şapel ziyareti, Yaprakbaşı ve Karagöl'e geçecekler. Şenlik yaylada veda balosu ile sona erecek.

VOSVOSLAR YENİDEN YAYLALARDA BULUŞACAK
VOSVOSLAR YENİDEN YAYLALARDA BULUŞACAK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 17:37:02
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 17:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?