4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Vosvosların Ordu turu

VOSVOSLAR ORDU'DA

Volkswagen'in bütün dünyada sempati toplayan efsanevi Bettle modeline gönül verenlerin Karadeniz yaylalarında bir hafta boyunca tur atacağı Vosvos Şenliği başladı.

Ordu'da ilki 1995 yılında düzenlenen ve bugüne kadar 10 kez düzenlendikten sonra sponsor bulunamadığı için 2 yıldır yapılamayan 'Vosvos Şenliği' bu kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ordu Valiliği'nin desteğiyle yeniden başladı. 3-9 Temmuz 2011 tarihinde yapılacak 11. Vosvos Şenliği'nde Türkiye'nin her yerinden gelen vosvoslar, Ordu'nun en eski yerleşim alanı olan, 3 bin 500 yıl önce Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 'Argonot Efsanesi'nin" yaşandığı ve anısına kilise yapıldığı Yason Burnu'nda toplandı.

Yaklaşık 50 Volkswagen, Ordu'nun yaylalarında hafta boyunca trekking yapacak ve sırasıyla Yeşilce, Armut Alağı, Kaleboynu Obası, Ablak Taşı, Semen Obası'nda şapel ziyareti, Yaprakbaşı ve Karagöl'e geçecekler. Şenlik hafta sonu yaylada veda balosu ile sona erecek.

Ankara Volkswagen Fan Kulübü üyelerinden Cem Akgün, Ankara'dan yola çıktıktan sonra Samsun üzerinden sahile ulaştıklarını ve Ordu'ya gelene kadar yeşil ile mavinin buluştuğu bir panoramik ortamda yolculuk ettiklerini belirtti. Akgün, "Volkswagen tutkusu başka bir tutku. Onlara bir canlı gibi, bizden biri gibi davranıyoruz. Onlarla yurdun dört bir yanını dolaşıyoruz. Doğaya ve insanlara güzellikler katmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu arada aracının motor bölümünü çiçek resimleriyle donatan Erol Karaahmet'in vosvos'u büyük ilgi gördü. Şenliğe Samsun'dan katıldığını ve 1997 yılından bu yana VW sevgisiyle yaşadığını vurgulayan Erol Karaahmet, "Vosvos'un özünde yardımlaşma ve sevgi vardır. Zaten sevgi olmayınca hiçbir şey olmuyor" dedi.

VOSVOSLAR ORDU'DA
VOSVOSLAR ORDU'DA
VOSVOSLAR ORDU'DA
VOSVOSLAR ORDU'DA
VOSVOSLAR ORDU'DA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2011 Cumartesi 15:07:03
Güncelleme :2 Temmuz 2011 Cumartesi 19:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk gündüz IP: 91.21.59.xxx Tarih : 24.07.2011 01:21:45

ordudaki vosvos senliginde sonraki manzara icler acisiyda .turnalikda ki senlikten sonra etrf öylesine kirlenmistiki birinci derecede cevre kirliligi olusmustu umarim bir dahakine  böyle kirli manzaralar görmeyiz