3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Yaptırdığı camiyi göremedi

YAPTIRDIĞI CAMİNİN AÇILIŞINI GÖREMEDİ

Ordu'nun Çamaş ilçesinde 900 bin liraya mal olan ve inşaat masrafının büyük bir kısmı 1 yıl önce vefat eden Mahmut Torun tarafından karşılanan çift minareli cami ibate açıldı.

Çamaş ilçesi Danışman Mahallesi'nde düzenlenen törene AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, Çamaş Kaymakamı Hüseyin Tekin, Çamaş Belediye Başkanı Yaşar Aktaş, Ordu Müftü Vekili Kemal Menceloğlu, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Çamaş Müftü Vekili Erol Koç, caminin yapımında büyük emeği olan ve ömrü caminin bitmesine yetmeyen merhum Mahmut Torun'u rahmetle andıklarını belirterek, "Yine onun bıraktığı

yerden inşaat masrafını üstlenen oğlu İsmet Torun'a da Danışman Mahallesi sakinleri adına teşekkür ediyorum" dedi.

Bir caminin daha açılmasının sevincini yaşadıklarını ifade eden Ordu Müftü Vekili Kemal Menceloğlu, "Camiler sosyal sorumluluk projesi olan kutsal mekanlardır. Bizi en çok ilgilendiren bu güzel yapıların cemaatle doldurulmasıdır" diye konuştu.

Caminin yapımını üstlenen Mahmut Torun'u rahmetle andığını belirten Milletvekili Ayhan Yılmaz, "Allah bu tür insanların sayısını artırsın. Allah kazandığını kullarıyla paylaşan zenginler versin. Eğer Danışman halkı bu caminin içini doldurmazsa merhum Mahmut Torun amcaya borçlu kalır" dedi.

Kaymakam Tekin ise, "Allah inşallah iki şeyden bizi mahrum bırakmasın; birisi ezan sesi, birisi de bayrağımız" ifadelerini kullandı.

Mahmut Torun'un anısına oğlu İsmet Torun'a Kaymakam Hüseyin Tekin tarafından bir plaket verildi. Ordu Müftü Vekili Kemal Menceloğlu tarafından yapılan duanın ardından caminin açılış kurdelesi kesildi. Tören, caminin içinin gezilmesi ve yemek ikramıyla sona erdi.

YAPTIRDIĞI CAMİNİN AÇILIŞINI GÖREMEDİ
YAPTIRDIĞI CAMİNİN AÇILIŞINI GÖREMEDİ
YAPTIRDIĞI CAMİNİN AÇILIŞINI GÖREMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 11:48:02
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 12:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?