5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Yaş pastadan zehirlendiler

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde, iki ayrı düğünde ikram edilen yaş pastadan yiyen 70 kişi zehirlenerek hastanelik oldu. 

Fatsa İlçesi'nde dün akşam iki ayrı düğünde aynı pastaneden gelen yaş pastadan yiyen davetlilerden bir bölümü gece geç saatlerde bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal ve baş dönmesi şikayetiyle Fatsa Devlet Hastanesi'ne müracaat etti. İlk belirlemelere göre, yedikleri yaş pastadan zehirlendikleri öğrenilen hastaların midesi yıkanarak serum tedavisi uygulandı. Zehirlenenlerin çoğunluğunu çocuklar oluştururken, zehirlenmenin orta yaşlılardan çok ileri yaştakileri etkilediği görüldü. 

Hasta yakınları kendilerine ikram edilen yaş pastanın üzerindeki ve ortasındaki krema haricinde sadece pandispanyasını yiyenlere herhangi bir şey olmadığını öğrendiklerini ifade etti. Hastaneye geldiklerinde aile bireylerinin yedikleri yaş pastadan zehirlendiğini öğrenen hasta yakınları, vakit kaybetmeden düğüne gelen diğer yakınlarını telefonla arayarak uyarıda bulundu. 

Çocuklarındaki rahatsızlığın nedenini, dışarıda oyun oynarken üşütmeleri zannettiklerini söyleyen veliler, çocuklarında kusmaların artması üzerine sağlık kuruluşuna geldiklerini söyledi. Gece saat 24.00'ten sonra Fatsa Devlet Hastanesi koridorlarında artarak devam eden hareketlilik sabah saatlerinde tedavisi tamamlanan hastaların taburcu edilmesine kadar devam etti. Zehirlenme vakası nedeniyle oldukça yorucu bir gece geçiren sağlık görevlileri ise, feryat ederek koluna serumun iğnesini taktırmamak için direnen çocuklar karşında zor anlar yaşadı. 

Resmi kayıtlara geçenlerin dışında özel kliniklerde tedavi görenlerin de olduğunu söyleyen hasta yakınları, kargaşa anında ayakta tedavi edilenlerle birlikte zehirlenenlerin sayısının 100'ün üzerinde olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Yetkilerden alınan bilgiye göre, riskli durumda herhangi bir hastanın olmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
hastane
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 12:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?