3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Yayla paylaşılamadı, para ortada kaldı

YAYLA PAYLAŞILAMAYINCA PARA ORTADA KALDI

Ordu'da bulunan Perşembe Yaylası'nın nazım imar planı yapım projesi için ayrılan ödenek iki ilçe arasında devam eden dava nedeniyle geri iade edildi.

Bölgenin en önemli turistik yerlerinden biri olan Perşembe Yaylası, 1991 yılında turizm bölgesi ilan edilmesine rağmen halen nazım imar planı bulunmuyor.

Bu amaçla kısa bir süre önce İl Genel Meclisi tarafından söz konusu imar planının yapılmasına esas jeolojik ve jeoteknik etüt planı yapımı işlerinde kullanılmak üzere Aybastı Belediyesi'nin banka hesabına 100 bin TL'lik ödenek aktarıldı. Ancak iki ilçe arasında bulunan sınıf itilafı nedeniyle ayrılan ödenek Ordu Valiliği tarafından İl Genel Meclisi Başkanlığı'na iade edildi.

Tartışmalara neden olan konu, İl Genel Meclisi Ocak ayı birleşim toplantısında tekrar gündeme geldi. Meclis Başkanı Engin Tekintaş başkanlığında yapılan toplantıda, halen İl Mera Komisyonu Başkanlığı'nda davası devam eden konu, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 15. maddesi gereğince meclis gündeminde yeniden geldi.

Gerekçenin okunmasının ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, konunun bir de komisyon tarafından incelenmesinin uygun olduğunu belirtti. Yapılan müzakereler sonrasında oylamaya geçilerek konunun Bayındırlık ve İmar Komisyonu tarafından incelenerek tekrar görüşülmesine karar verildi.

YAYLA PAYLAŞILAMAYINCA PARA ORTADA KALDI
YAYLA PAYLAŞILAMAYINCA PARA ORTADA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 18:30:03
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 22:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Selçuk Düz IP: 212.156.223.xxx Tarih : 6.01.2010 15:28:23

Haberin başlığındaki 2. İlçe, haberin içinde belirtilmemiş. Aybastı ile hangi ilçe paylaşamamış yaylayı ?