4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Yayla yollarına 'sertifikalı satıcı'

YAYLA YOLLARINA 'SERTİFİKALI SATICI'

Ordu'da yayla yolları üzerinde bulunan yöresel ürün ve sebze satıcıları "Müşteri memnuniyeti ve uygun satış teknikleri" konularında eğitimden geçirilerek sertifikalandırıldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki yayla yolları üzerinde kurdukları derme çatma standlar üzerinde yöresel ürün ve sebze satan kişilere eğitim verilmesiyle ilgili ilk çalışma Ordu'da yapıldı. Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün 2009 yılı Eylül ayında göreve başlamasının ardından bir yayla ziyareti sırasında yol kenarlarında bulunan satıcıların düzensizliğini görmesi üzerine başlatılan çalışma diğer illere örnek oldu.

Ordu İş-Kur Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında, öncelikle yayla yollarında satış yapan kişilerin derme çatma standları yerine Yokuşdibi Belediyesi tarafından daha modern ve göze hoş gelen standlar yaptırıldı. Ardından yollarda satış yapan 24 erkek ve 15 bayan birer aylık sürelerle iki ayrı grup halinde eğitime alındı. Her grubun günde 8 saat olmak üzere toplam 184 saatlik müşteri memnuniyeti ve uygun pazarlama teknikleri üzerine eğitimden geçirildiği çalışma sonunda toplam 39 kişi

sertifika almaya hak kazandı. Sertifika alan kursiyerler Çambaşı yaylasında düzenlenen festivalde belgelerini Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün elinde aldı.

Ordu İş-Kur Müdürü Mehmet Döktür, yayla turizminin giderek geliştiğini, bu amaçla yaylalar kadar yol kenarlarında satış yapanların da belli bir eğitimden geçirilmesi gerektiğinin ortaya çıktığını belirtti. Döktür, "Geleceğini turizme bağlayan Ordu'da bu alandaki tüm eksiklikleri ortadan kaldırmak için iş gücü yetiştirme kursları düzenliyoruz. Kurs süresince kursiyerlere iş ve meslek hastalıkları ile SSK prim giderlerini ödediğimiz gibi, günlük 15 lira cep harçlıklarını da veriyoruz" dedi.

YAYLA YOLLARINA 'SERTİFİKALI SATICI'
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2011 Pazartesi 16:32:00
Güncelleme :18 Temmuz 2011 Pazartesi 16:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim genç IP: 78.191.168.xxx Tarih : 19.07.2011 17:59:51

valime bak be ! helal olsun. turizmden geldiği nasılda belli. Turizmci adam kendisini toplum içinde hemen belli eder. turizmci insan disiplin sahiibidir. vizyon sahibidir. ileri görüşlüdür. oturması, kalkması, konuşması, duruşu her hareketi topluma örnektir. işte en büyük örneğide sayın valimiz. yine örnek bir çalışma yapmış. Ordu muza da böylesi yakışırdı doğrusu. tebrik ediyorum.