3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Yaylalar elektrikleniyor

YAYLALAR ELEKTRİKLENİYOR

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler, bu yıl yaylalarda ve ilçelerde elektik yatırımlar için 12 milyon lira harcanacağını söyledi.

İlçelerdeki elektrik yatırımlarına büyük ağırlık verdiklerini, sistemin yenilenmesini esas aldıklarını belirten Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler, yaylaların elektriğe kavuşturulması ve yılın 12 ayı yararlanabilecek noktaya getirilmesini hedeflediklerini kaydetti. Bir çok yaylada elektrik bulunduğunu, özellikle 'Turizm Merkezi' ilan edilen Çambaşı Yaylası'nın Maden, Turnalık, Yaprakbaşı, Sinanlı, Çamcalağı obaları ile Kumru'nun Fırınönü, Gücükgeriş yaylalarını elektriğe kavuşturacaklarını belirten Güler, "Gerek elektrik yatırımları gerekse diğer yatırımlarla yaylalarımızı gelecekte 12 ay yararlanabilir konuma getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Güler, birçok ilçenin elektrik tesisatını da yenilediklerini ve yenilemeye devam ettiklerini de kaydederek, "Şu anda 17 ilçemizde hummalı bir çalışma yapılıyor. Yıllardır sorun olan elektrik tesisatlarını, nakil hatlarını yeniliyoruz. Şu anda bu çalışmaların büyük çoğunluğunun ihalesi yapıldı ve sözleşmeleri yapılıyor. Bazıları da ihaleye çıktı, bazıları da ihale aşamasına getiriliyor. Tüm bunlar için 12 milyon lira bütçe belirlendi" diye konuştu.

ÇALIŞMA YAPILACAK İLÇELER

Güler'in verdiği bilgilere göre, 2010 yılında elektrik şebekesi yenilenecek ilçeler ve yapılacak işler şöyle:

"Merkez: Efirli kavşak aydınlatması, Nizamettin Mah., Efirli Hacı Ahmetli Mah., Oğmaca köyü, Öceli köyü, Kuylu köyü, Kovancı, Göbü köyü, İnkur-Uğurlu-Çınarcık

Ünye: Tekkiraz refüj aydınlatma, Ünye Hali, Yeşilkent, Tekkiraz, Ünye Trafo Merkezi-Tekkiraz Enerji Nakil Hattı, Sarıhalil köyü, Saraycık köyü, Ağıdere mah.,Yazkonağı mah., Esenkale, Tepeköy, Eskikızılcakase-Kölemen-Okulyanı-Yağmurağzı-Sinekçili mahalleleri, Pınarbaşı

Gülyalı: Divani refüj aydınlatması

Kabadüz: Pıtrak-Güzlük mah., Yokuşdibi,

Korgan: Çiftlik, Çamlı, Tepealan

İkizce: Başönü mah., Şenbolluk Enerji Nakil Hattı, Karlıtepe

Çaybaşı: Çaybaşı şehir şebekesi, İlküvez,

Akkuş: Kızılelma, Halil Uşağı

Fatsa: Ilıca, Oluklu, Yeşiltepe, Yalıköy Enerji Nakil Hattı,

Gölköy: Gölköy Merkez, İçyaka, Akçalı, Çatak,

Gürgentepe: Gürgentepe merkez

Kabataş: Kabataş merkez."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 11:18:04
Güncelleme :10 Temmuz 2010 Cumartesi 14:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Delümustafaoğulları IP: 78.181.44.xxx Tarih : 13.07.2010 13:19:17

Sayın Bakanım, Bu Çatak Köyü ne bir iki baraj kursak nasıl olur. Hani şu son zamanlarda moda olanlardan. HES deniyorya. Ha bu arada mahkemelik olduğunuda hatırlatmak isterim. Elektrik alt yapısını yenileyelim. evet güzel çalışmalar bunlar. Büyükşehir çalışıyor. Okey . ama şu HES konusu çok canımızı sıkıyor. Nedir bu her su akan dereye HES projesi. Doğa, tabiat, habitat, doğal yaşam, yaban hayatı, bitki çeşitliliği, endemik bitki türleri, vs.... uzayıp giden bir liste. Bu kadar Bilim adamı boş mu konuşuyor yani. Baraj kurulan yerdeki doğal hayat biter diye. Ayrıca Barajı kurunca o deredeki su azalacak . derenin devamını hiç mi düşünmüyorsunuz ? Yer altı su kaynakları düzeni bozulacak. Ondan sonrada yok iklim değişti yok bilmem ne denilecek. Bu bölge henüz bozulmamış bir bölge diye övünürken birden bu HES projeleri çıktı piyasaya. Yukarıda şaka yaptım Şimdilik Çatak Köyü nde Hes projesi duymadım ama öyle saçma sapan yerlere yapılıyor ki yakındır Çatak Köyü'nede yapmaya kalkarlar. HES lere karşıyız o kadar. Bu arada sanmayın ki Biz HESlere karşıyız diye CHP YADA MHP liyiz diye. Ailecek AKP liyiz. Ama Doğru işler yaptığı sürece AKP liyiz. Ne zaman ki açılım der o zaman destek yok. HES  var, destek yok, İmar sorununu çözmeme var, akbil den vatandaşı kazıklama var, otobüs ve tramwayı azaltma var, akşam seferleri kısma var, destek yok.  Topbaş var DESTEK YOK.

Bu yaz izine geleceğim, Geçen yıl arabanın altı vura vura uğramadığım tamirci kalmadı yol boyunda. Bu sene arabanın jantlarını büyülttürmeyi düşünüyorum. Lastik vs.. 500 bini geçiyor. nasıl destekleyeyim.

ORDU GÖLKÖY YOLU BİTERSE DESTEK SONUNA KADAR VAR.Çatak Köyü / Gölköy / Ordu