3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Yöresel yemekler yarıştı

ORDU'DA YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI

Ordu'da yöresel yemeklerin tanıtılması amacıyla düzenlenen “Yöresel Sebze Yemekleri, Fındıklı Tatlılar ve Ordu Tostu Yarışması” düzenlendi.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikler kapsamında düzenlenen yöresel yemek yarışması sonuçlandı. Mıdı Restoran'da gerçekleştirilen yarışmada oluşturulan 7 kişilik jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede dereceye girenler belli oldu. Yarışmada yöresel sebze yemekleri dalında birinci Çiğdem Somun, ikinci Mevlibe Yıldırım, üçüncü Salih Türker oldu. Fındıklı tatlılar dalında birinci Çiğdem Somun, ikinci Ebru Kılıç, üçüncü Nurcihan Güler oldu. Ordu tostu dalında yeterli katılım sağlanmadığı için değerlendirme yapılamadı. Yarışmada birinci olanlara 100 TL'lik, ikincilere 75 TL'lik, üçüncü olanlara ise 50 TL'lik alışveriş çeki verildi. Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün ve Ordu Valisi Yardımcısı Mustafa İmamoğlu'nun elinden aldı.

Yarışması sonrası tüm adaylara katılım belgesi verildi. Ödül törenine, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün, Vali Yardımcısı Mustafa İmamoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, Kültür ve Turizm İl Müdürü Erkan Gülderen'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

ORDU'DA YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI
ORDU'DA YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI
ORDU'DA YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 18:49:03
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 21:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ozgun57 IP: 85.97.27.xxx Tarih : 2.05.2010 02:45:10

sinop lu olarak ordunun yemeklerini heryerde kendi memleketimin yemeklerinden sonra anlatırım. gerçi baya bi benzerlikler var. nede olsa karadenizin karakteristik şehirleridir.özellikle diblesi tavsiye ederim.. bizdeki türlüye benzer... ama daha özenlisidir...