4
Mayıs
2024
Cumartesi
ORDU

Yücel İldiz haklı çıktı

YÜCEL İLDİZ HAKLI ÇIKTI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz'in iki sezon önce çalıştırdığı Orduspor'dan maaş alacağı kaldığı iddiasıyla sunduğu belgelerin sahte olmadığına hükmederek Orduspor Kulübü'nün itirazını reddetti.

TFF Tahkim Kurulu, Orduspor Kulübü'nün halen Karabükspor'un Teknik Direktörü olan Yücel İldiz'in maaş alacağı ile ilgili itirazını görüşerek karara bağladı. Tahkim Kurulu kararında, İldiz'in maaş alacağı olarak sunduğu belgelerde hukuka aykırılık bulunmadığı kanaatine vararak Orduspor Kulübü'nün itirazı reddedildi.

TFF Tahkim Kurulu, Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen'in, eski Teknik Direktör Yücel İldiz ile ilgili itirazını masaya yatırdı. Gündemin 14. sırasında ele alınan dosyada, Orduspor Başkanı Nedim Türkmen'in daha önceki açıklamalarında 'sahte' olduğunu iddia ettiği ve eski Kulüp başkanı Şükrü Bodur ile eski teknik direktör Yücel İldiz arasında imzalanan protokol metni de görüşüldü. Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde de yayınlanan açıklamada, Tahkim Kurulu İldiz'in lehine karar

verirken, Kulüp Başkanı Nedim Türkmen'in itirazını da reddettiğini açıkladı. Tahkim Kurulu 14 sıra nolu kararında, "Orduspor Kulübü'nün, Kurulumuzun 19.11.2009 tarih 2009/596 E., 2009/638 K. sayılı kararına karşı yargılamanın yenilenmesi talebini içeren dilekçesi okundu. Yapılan inceleme sonucunda; olayda HUMK Md 445'de tahdidi olarak sayılan sebeplerin mevcut olmadığı anlaşıldığı gibi hükme esas alınan bilgi ve belgelerde de hukuka aykırılık bulunmadığı anlaşılmakla yargılamanın yenilenmesi talebinin reddine, (K.2009/638 Ek) karar verilmiştir" açıklaması yaptı.

TÜRKMEN 'SAHTE EVRAK' DEMİŞTİ

Orduspor eski teknik direktörü Yücel İldiz, eski takımı Orduspor'dan maaş alacağı olduğunu belirterek, TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) müracaat etmiş, bununla ilgili olarak da eski Kulüp Başkanı Şükrü Bodur'la birlikte imzaladıkları protokolü de, UÇK'ya delil olarak sunmuştu. UÇK, Yücel İldiz'in başvurusunu ve haklılığını kabul ederek, Orduspor Kulübü'nü maaş alacağını yasal faizleriyle birlikte ödemesine karar vermişti. Ancak Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen karara itiraz ederek, Yücel İldiz ve Şükrü Bodur arasında imzalanan protokolün 'sahte evrak' olduğunu ileri sürmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 12:47:01
Güncelleme :6 Şubat 2011 Pazar 00:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?