5
Mayıs
2024
Pazar
ORDU

Ziraat Odası'nın fındık fiyatı

Ordu Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin, hükümetin 2006 yılı fındık taban fiyatını en geç 25 Ağustos tarihinde en az 5 YTL olarak açıklaması gerektiğini söyledi. 

Onur Şahin yaptığı açıklamada, bu yıl fındıkta fiyatın 5 YTL'nin altında açıklanmasıyla bölgede çöküş yaşanacağını savunarak, hükümetin 2006 yılı ürünü fındık taban fiyatını 15 Eylül tarihinde değil en geç 25 Ağustos tarihinde açıklaması gerektiğini söyledi. 

Şahin, devletin 'fındık alıyorum' demesinin ise büyük önem taşıdığını vurguladı. Geçen sezon fiyatın 6.35 YTL'den açıklandığını, bu yıl ki fiyatın 5 YTL'nin altına düşmemesi gerektiğini ifade eden Şahin, "Devlet bu rakamı açıklarken 5 YTL'nin altında olmamalı. Arz fazlası, fındık fiyatının düşmesini gerektirmez. 2005'te de arz fazlası vardı. Devlet doğru bir adım atmıştır ancak ikinci adım yanlıştır. Türkiye'deki tüm taraflar ihracatçısından tutunda manavına kadar, '15 Eylül yanlıştır ağustosta açıklanması lazım' dedi. Biz bu hafta sayın Başbakan ve ilgili bakanların konuyla ilgili düşüncelerini alacağız. Ama yok 'ben piyasaları bekleyeceğim, piyasalara göre fiyat bekleyeceğim' derlerse biz sayın Başbakanımıza da güveniyoruz, 15'inden sonrayı bekleyeceğiz. Pazara 1 kilo fındık indirmeyecek ve fiyat açıklanana kadar bekleyeceğiz. Tarihin hiçbir döneminde, 40 yıldan beri ama FİSKOBİRLİK ama devlet Eylül 15'inden sonra bir rakam açıklamamıştır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2006 Pazartesi 13:05:24
Güncelleme :16 Ağustos 2006 Çarşamba 17:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?