22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKKUŞ - ORDU

Akkuş'da yüksekokulu açılıyor

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, üniversite olarak Devlet Konservatuarı ile Güzel Sanatlar Fakültesi açma kararı aldıklarını söyledi.

ODÜ Senatosunun son toplantısı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, sıkı bir yapılanma içerisinde olduklarını söyledi. Üniversite kampus alanının belirlenmesinden sonra bütçe çalışmaları yürüttüklerini ve bu konuda hayli mesafe aldıklarını belirten Prof. Dr. Kefelioğlu, yeni fakülteler oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Senato olarak Devlet Konservatuarı ile Güzel Sanatlar Fakültesi açmaya karar verdiklerini belirten Kefelioğlu, "Bu iki eğitim kurumunu en kısa zamanda hayata geçirmeye çalışacağız" dedi.

Prof.Dr. Kefelioğlu, ilçelerde üniversite bünyesi altında faaliyet gösteren eğitim kurumlarının arttırılmasına çalıştıklarını da ifade ederek, "Senato toplantısında ayrıca Akkuş ilçesinde meslek yüksekokulu açılması kararı alındı. Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi bünyesinde 'Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü' açıldı ve ilk etapta 30 öğrenci kayıt yaptırdı" diye konuştu.

Bu arada, ODÜ Rektör Danışmanlığı'na da Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ömer Ertürk getirildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 16:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?