18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKKUŞ - ORDU

Belediye'de SDS sevinci

Akkuş'ta, belediye ve bağlı işyerlerinde, 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu’na tabii olarak çalışanların sosyal, kültürel ve ekonomik hayat şartlarını iyileştirmek amacıyla Belediye Başkanlığı ve Belediye ve Mahalli İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imzalandı.

Belediye Başkanı Lütfi Efil, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, sendikanın Ordu İl Başkanı Mehmet Demirbaş, İlçe Başkanı Ahmet İhsan Çöpoğlu ile Memur Sen İl Başkanı Hamdi Ateş’in imza koydukları anlaşma ile çalışanlara yeni haklar kazandırıldı. Akkuş Öğretmen Evi Toplantı Salonu’nda sendikanın yakın çevre ilçe başkanlarının da yer aldığı Sosyal Denge Sözleşmesi’nin imzalanması ile memurları, özellikle ekonomik kazanımlar memnun etti.

Sözleşmede 7 maddeden oluşan ekonomik kazanımlar; her ay net 100 YTL yardım, eğitim gören çocuk başına Eylül ayında 20’şer YTL, Eylül ayı içerisinde 50 YTL yakacak yardımı, her doğan çocuk için 50 YTL doğum yardımı, evlenecek olan personel için 250 YTL evlendirme yardımı, çalışanın ölümü halinde eş ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarına, çalışanın eş veya çocuğunun ölümünde çalışana net 250 YTL ölüm yardımı, ve iki dini bayramda 100 YTL ekstra yardım olarak belirlendi.

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, böyle bir anlaşmanın imzalanarak çalışanlara yeni haklar kazandırdığı için Akkuş Belediye Başkanı ve emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Efil ise belediyenin imkanları ölçüsünde memurlara yeni imkanlar sağladıklarını "Memurlarımızın çalışma azmini artırmak, motive etmek ve ilçemizin de menfaati olacağını düşündüğümüz bu anlaşmayı imzaladık" dedi.

1 yıl süreli olmak üzere, 15 haziran 2005 tarihinde yürürlüğe girecek olan sözleşmeden, sendikaya üye olmadıkları halde yararlanmak isteyen memurlar, BEM-BİR-SEN dayanışma aidatını ödemek koşulu ile yaralanabilecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 15:47:42
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 15:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?