27
Mayıs
2024
Pazertesi
AYBASTI - ORDU

Perşembe Yaylası'na 100 bin TL ödenek

PERŞEMBE YAYLASI'NA 100 BİN TL ÖDENEK

Ordu'nun Aybastı ilçesinde bulunan Aybastı Yaylası'nın nazım imar planı projesinde kullanılmak üzere 100 bin TL ödenek aktarıldı.

İl Genel Meclisi Kasım ayı ikinci birleşim toplantısında, Aybastı ilçesinde bulunan Perşembe Yaylası nazım imar planı yapım projesinde yer alan 100 bin TL ödeneğin söz konusu imar planının yapılmasına esas jeolojik-jeoteknik etüt planı yapımı işlerinde kullanılmak üzere Perşembe Belediyesi'ne aktarılmasına ilişkin teklif görüşüldü. İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün iki kurum arasında yapılacak protokol dahilinde söz konusu tutarın belediye banka hesap numarasına aktarılmasına ilişkin talebi müzakere edilerek kabul edildi.

Aybastı ilçesi İl Genel Meclis Üyesi Vakıf Gülay, Perşembe Yaylası'nın 1991 yılında turizm bölgesi ilan edilmesine rağmen halen hak ettiği yerde olmadığını kaydetti. Aradan geçen 18 yıla rağmen sorunların olması ve prosedürün yavaş ilerlemesi nedeniyle ancak 2006 yılında çevre düzen planının yapıldığını ifade eden Gülay, "Çevre düzen planı ile büyük bir adımdı. Ancak bu talanın vatandaşın yer edinme hevesinin önüne geçmek için nazım imar planının yapılması gerekiyor. Bu açıdan İl Özel İdaresi ve Aybastı Belediyesi'ni bir protokol yapması gerekiyordu. Bu iş halledildi. Biz bu nazım imar planının sadece 100 bin TL'ye bitmeyeceğini biliyoruz. Daha büyük rakamlar gerekiyor. Geri kalan kısmını belediye kendi bütçesinden ayırarak gerçekleştirilecek. Perşembe Yaylası coğrafi konumu ve güzellikleriyle gerçekten bir turizm merkezi adayıdır. Ama albenisi olan bu gibi yaylaların talebi ve rantı çoktur. Bunun önüne geçmekte bizim görevimiz. Bunun çözülmesi içinde bir yerden başlanması gerekiyor. Diğer yaylalarımıza örnek olur düşüncesindeyiz" diye konuştu.

PERŞEMBE YAYLASI'NA 100 BİN TL ÖDENEK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 16:57:05
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 19:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?