19
Mayıs
2024
Pazar
AYBASTI - ORDU

Sarıgül, Perşembe Yayla Şenlikleri'ne katıldı...

Ordu’nun Aybastı İlçesi’nde dün belediye tarafından düzenlenen bin 100 rakımdaki Perşembe Yaylası Şenlikleri’ne yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Perşembe Yaylası Şenlikleri'nin yapıldığı alana helikopterle gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün etrafı biranda CHP'liler tarafından sarıldı. Ayağının tozuyla basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, CHP Genel Merkezi'nin eleştirileri ile ilgili olarak yöneltilen sorulara, "Ben 1974 yılından beri CHP'ye hizmet ediyorum. Siyasi ayrım yapmadan vatandaşlara hizmet ettim. CHP Kurultayı'nda CHP için genel başkan değil Türkiye için Başbakan çıkmalı. 54 yıldır CHP tek başına iktidar olamadı" dedi.


Sarıgül, "Başbakan'ın izinden mi gidiyorsunuz? şeklindeki soruyu ise "Durumdan kendime vazife çıkarıyorum. İstiyorum ki CHP şahlansın. Demokrasilerde güç halkın gücüdür. CHP Genel Başkanlığı için şuan birşey söyleyemiyorum. Herşeyin bin vakti, saati var. 30 yıllık CHP'lilik hayatımda bir ilçe belediye başkanının illeri dolaşmasında bir engel olduğunu göremiyorum. Ama bir genelge çıkartırlarsa o zaman uyarım. Bütün CHP'lileri kucaklayacağım. Büyük Türkiye projemiz var. AK Parti'ye, MHP'ye giden oylarımızı geri almak istiyorum. Sayın Başbakan'ın izinden öte Cihan Eyüpoğulları'nın, Mustafa Üstündağlar'ın ve Zeki Altunlar'ın izinden gitmek istiyorum" şeklinde yanıtladı.


Perşembe Yaylası Şenlikleri'ne çevre ilçe, belde ve köylerden 20 binin üzerinde insan topluluğunun katıldığı gözlenirken, yağlı pehlivan güreşlerinde final maçında Salih Şahin'i mağlup eden Mükerrem Kıyı baş pehlivan oldu. Şenlik ağalığını ise 15 milyar lira ile işadamı Mustafa Karauş kazandı. Şenliklere bölge milletvekilleri de katıldı...

iha-ordu
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2004 Pazartesi 13:04:24
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 18:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?