17
Haziran
2024
Pazertesi
AYBASTI - ORDU

Yaylada nefes kesen şov

Fatsa ve Çevre İlçeler Kalkınma Kurultayı organizasyonuyla, Ordu’nun yaylalarını tanıtmak amacıyla düzenlenen "3. Cip Şenliği"nin son gününde, cipler şovlarıyla nefes kesti.

Yokuşu adeta uçarak tırmanan cipler, gölet içersinde saniyelerle yarışıp geri geri 500 metre yüksekliğindeki Kümpet Tepesi’ne tırmandı. Cipler, tırmanırken 5’erli ve 3’erli gruplar halinde cip çekme yarışlarıyla muhteşem bir şov yaptı. Fatsa’dan yola çıkarak Kumru Ericek, Korgan İteniçi Ormanları, Korgan Yalman Tepesi üzerinden 8 saatlik yorucu bir yolculuğun ardından Aybastı İlçesi’ne bağlı Perşembe Yaylası düzlüğüne varış yapan cip sürücüleri, günün yorgunluğunu düzlüğün yokuşunda tırmanarak attı.

Bazı ciplerin 4 tekerinin birden yerden kesilmesi izleyenlerin adeta nefeslerini kesti. Gece, Perşembe Yaylası’nda çadırlarda konaklayarak ve düzenlenen konserle eğlenerek geçiren cip sürücüleri, şenliğin son gününde birbirinden ilginç yarışmalar yaptı. Günün ilk yarışması sulak bir alanın 500 metrelik alanda parkuru en çabuk bitirme yarışması oldu.

Bu yarışmanın başlangıç noktası olan dereyi bazı cipler çıkamayınca yarışmadan çekilmek zorunda kaldı. Parkuru çabuk bitirme yarışmasını 28.18 saniye ile İsa Gülen kazanırken, ikinci yarışma olan düzlükten 500 metre yüksekliğindeki tepeye tırmanma yarışında ise Adem Dursunoğlu kazandı. Aynı mesafeyi geri geri tırmanma yarışını ise Tarık Güdül kazandı. Günün en ilginç yarışmalarından olan grup halinde halat çekme yarışmasını 5 kişilik grupta Hakan Şimşek ve ekibi 3 kişilik grupta ise Cemal Ümit ve ekibi kazandı.

Yarışmalar cip şenliğine katılanlara oldukça neşeli bir gün yaşatırken, tüm yarışmalardan derece alan Tarık Güdül ve ekibi kupalara ambargo koydu. Yarışmalarda dereceye giden cip sürücülerine kupalar verilirken, Aybastı Belediye Başkanı Fehmi Küpçük, cip sürücülerine üzerinde Perşembe Yaylası’nın resmi olan birer tabak takdim etti.

3. Cip Şenliği’ne aralarında özel otomobillerin de bulunduğu 100’ün üzerinde cip sürücüsü katılırken, 2 günde toplam 300 kilometre yol kat edildiği belirtildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 14:44:22
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 14:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?