19
Mayıs
2024
Pazar
ÇATALPINAR - ORDU

Fedakar anne..

Çatalpınar İlçesi’nde elektrik kontağından çıkan yangında bir ev tamamen yanarken, evde bulunan ve uykuda olan 4 çocuk, anneleri tarafından son anda kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, dün saat 22.00 sıralarında Güney Mahallesi’nde bulunan Veysel Ateş’e ait olan evde elektrik kontağından yangın çıktı. Yangında ev tamamen yanarken, anne Güllü Ateş, yangın esnasında uyuyan 4 çocuğunu evden dışarı çıkarmayı başardı. Ramazan Bayramı sonrası İstanbul Tuzla’ya çalışmaya giden inşaat işçisi Veysel Ateş, haberi alır almaz özel bir arabayla Çatalpınar’a geldi. Kül haline gelmiş evi karşısında göz yaşlarına boğulan Veysel Ateş’i komşuları teselli etti. Yangını saat 23.00’de haber aldıktan sonra hemen arabayla yola çıktığını belirten Veysel Ateş, "Cana gelmesin" dedi.

Yangının yokunu üzerinden atamayan anne Güllü Ateş ise, "Çay içtik, sobaya kömür attım. Büyük çocuklarım uyudu. Küçükleri yanımda oturuyordu. Bir ara odaya gittim. Bu sırada elektrikler kesildi. Ben hemen mutfağa koştum. Mutfağın kapısını açtım. Bir baktım çekyat tutuşmuş. Hemen çocukları dışarı çıkardım. Komşulardan yardım istedim. Sonra içeri tekrar girene kadar ev tamamen alev aldı. Hiç bir şeyimiz kalmadı" diye konuştu.

Yangının olduğu mahalleye gelerek Ateş ailesini ziyaret eden AKP Çatalpınar İl Genel Meclis Üyesi Habil Bıçakcı, önce Güllü Ateş’i hasta yatağında ziyaret etti. Daha sonra da oldukça üzgün görünen Veysel Ateş’i teselli etmeye çalıştı. Aileye ’geçmiş olsun’ temennisinde bulunan Bıçakcı, "Yarından tezi yok konuyu takip edip, eskisinden daha iyi bir şekilde aileye bir ev kazandırmak için gayret edeceğim. Bu işin sevinmesi olmaz ama can kaybının olmamasına sevindik. 4 çocuk yangında kurtarılmış. Tabi ki mal canın yongası. Allah beterinden korusun. Biz elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

çatalpınar
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 09:08:38
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 15:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?