22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

7 yıllık 'ayıp' valiyi kızdırıdı

Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, Fatsa'da 7 yıldır onarım bekleyen 75. Yıl Kapalı Spor Salonu'nun bir an önce bitirilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çağlayan'a talimat verdi. 

Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çağlayan ve İlçe Müdürü Paşa Su İçmez ile birlikte 75. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda yapılan çalışmaları inceleyen Vali Dr. Said Vakkas Gözlügöl, 11 aydır bu sorunla uğraşmaktan çok üzüldüğünü belirtti. 

Vali Gözlügöl, salonun bitirilememesine, "Var mı böyle bir şey? Bu salonun bu zamana kadar yapılamaması ayıptır" diyerek tepki gösterdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çağlayan'a, "Gerekirse ofisi Fatsa'ya taşı ve bu işi bir an önce bitirin. İşe sahip çıkıp işi hızlandırın, camları, tabelaları sıfırlayın. Mazeret üretmeden mayıs ayı sonuna kadar tamamlayın" talimatı veren Vali Gözlügöl, Belediye Başkanı Anlayan ve Kaymakam Yurdaer'e de "Bu işten siz de sorumlusunuz" dedi. 

Daha sonra ziyaret ettiği Kaymakam Yurdaer'in makamında da konuyu gündeme getiren Vali Gözlügöl, "Koskoca bina trilyon harcanarak 7 yıl önce yapılmış, ama bir kere dahi kullanılmadan çatısı çökmüş, her yeri çürümüş, virane bir şekilde savaştan çıkmış hale dönmüş. Yeni yapılmış bir bina ne hale gelmiş. Geldiğim günden beri bu binayla ilgileniyorum. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz'le görüşmelerimiz neticesinde çatıyı yaptırdık. Burayla ilgili mahkeme bir taraftan devam ediyor, ama sulh yoluyla çalışmalar tekrar başladı. Bana bir söz verildi, mayıs sonunda burası bitmiş olacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz gerekirse ofisini buraya taşıyacak ve bu işi takip edecek. Mehmet Akif Ersoy, 'Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır', atalarımız da 'Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur' demiş. O yüzden bu işi el birliğiyle halletmemiz gerekir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 12:49:25
Güncelleme :20 Şubat 2007 Salı 14:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fahripamay IP: 81.215.2.xxx Tarih : 20.02.2007 19:39:33
SAYIN VALİM. FATSA GENÇLİĞİ ADINA SİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.SADECE BU KADAR YAKIŞANI YAPTINIZ