26
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

9 bin 500 kişi okuma-yazma bilmiyor!

Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, TÜİK verilerine göre ilçede yaklaşık 9 bin 500 okuma-yazma bilmeyen insan olduğunu açıkladı.

Mustafa Selman Yurdaer, daire müdürleri, mahalle ve köy muhtarları ile toplantı yaptı. Toplantıda, okuma-yazma oranının yükseltilmesi konusunda yapacakları çalışmayı anlatan Yurdaer, okuma-yazma çalışmalarının hızlı bir şekilde sonlandırılması için muhtarlarla bir çalışma yapacaklarını belirtti.

Yurdaer, "Biz yapacağımız çalışmalar konusunda muhtarlarımızı bilgilendireceğiz. Son yapılan nüfus sayımı verilerine göre Türkiye genelinde 4 milyon civarında okuma-yazma bilmeyen insan var. Bu nüfusun 4 yıl içerisinde 3 milyonunun okuryazar hale getirilmesi projelendirilmiştir. İlçemizde ise yaklaşık 9 bin 500 kişi okuma-yazma bilmemektedir. Biz de bu rakamı 4 yıl içerisinde en az seviyeye indirmeye çalışacağız. Özellikle 60 yaşın altında okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız var. Bunları mutlaka okuryazar hale getireceğiz" dedi.

Halk Eğitim Müdürü Mahmut Karabulut ise küçük köylerde okulların kalmadığını, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapacakları çalışmayla bu köylerde yükseköğrenim mezunu kişileri kısa süreli eğitime alıp köyde kurs açtırmayı düşündüklerini ifade ederek, "Bunun haricinde norm fazlası öğretmenleri görevlendirmeyi düşünüyoruz. İlköğretim okulu olan yerlerde zaten gönüllü öğretmenlerimiz mevcut" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 18:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?